Slaapkamers die pubers wél leuk vinden

beeld vtwonen Beeld

Ook een puber in huis die alles wat je voorstelt stom vindt? Áls ze al wat terugzeggen? Dan heb je vast ook vaker dan je lief is zijn of haar slaapkamer uitgemest en geroepen dat het echt de laatste keer was. De oplossing? Samen een plan bedenken voor de ultieme tienerkamer, zodat je puber: a. lekker op z’n kamer kan chillen en b. de kamer zó mooi is dat niemand erop uitgekeken raakt. Dit zijn slaapkamers die pubers wel kunnen waarderen.

Lees verder onder de advertentie

Bed voor je tiener

In een bed wordt uiteraard geslapen, maar door een tiener vooral ook gehangen, gegamed en – als het zo uitkomt – huiswerk gedaan. Eigenlijk de belangrijkste plek van de slaapkamer dus. Wanneer je de ruimte hebt, kies dan voor een twijfelaar of tweepersoonsbed. Daar scoor je serieuze bonuspunten mee. Is de kamer juist aan de kleine kant? Ga dan de hoogte in en kies voor een hoogslaper met daaronder plek voor een bureau of bankje. Ook leuk: vtwonen stylist Fietje geeft stylingtips voor een hemelbed.

Troep van de vloer

Een locker of kast met veel opbergruimte zorgt ervoor dat alle troep zoveel mogelijk achter gesloten deuren blijft. Is de ruimte beperkt? Dan kun je met wandsystemen en planken zoveel mogelijk gebruik maken van de hoogte. Kies wel voor rustige kleuren, anders komen de muren letterlijk en figuurlijk op je af. Je kunt ook een meubel op maat laten maken waarin meerdere functies samen komen, bijvoorbeeld een bed, opbergplek en loungeplek ineen.

Lees verder onder de advertentie

Accessoires voor de tienerkamer

Ook al zeggen ze van niet, pubers vinden het stiekem best leuk als je hun slaapkamers een beetje gezelliger maakt met de juiste accessoires. Met vintage kisten geef je de kamer een industriële uitstraling. Ze kunnen gebruikt worden als tafel en opbergplek. Met kussens, verlichting en een onverwoestbare plant geef je ook meer sfeer aan de kamer. En vergeet de spiegel niet, voor elke tiener een must-have.

Lees verder onder de advertentie

Bron: Foto: styling Cleo Scheulderman | fotografie Jeroen van der Spek