Landelijke tienerkamer

beeld vtwonen Beeld

Wil je een stoere, maar vriendelijke tienerkamer? Kies dan voor een landelijke stijl. Bij een landelijk interieur hoef je niet meteen klompen en rode zakdoeken aan de muur te hangen. Met (sloop)hout, natuurlijke materialen en robuuste vormen breng je al snel een landelijke sfeer in de slaapkamer.

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld

Mooie muren

Een landelijke sfeer zet je neer met kalk- en krijtverf. De matheid van de verf geeft de muur een natuurlijke structuur. Kijk eens bij de collectie van Carte Colori of Painting the Past. Ga voor een lichte en neutrale kleur, in combinatie met bijvoorbeeld olijfgroen, taupe, Delfsblauw of mosterdgeel. De basis van de tienerkamer is nu gelegd.

Landelijke raambekleding

Wat raambekleding betreft, passen shutters goed bij een landelijke stijl. De lamellen van de shutters kun je door het mechanisme verder openzetten of juist sluiten en hierdoor het lichtinval bepalen. Als de zon erop schijnt, krijg je daardoor een prachtig diffuus licht. Stel bij INHUIS zelf je shutters samen met de verschillende lamelbreedtes, kleuren en bedieningsvormen.

Lees verder onder de advertentie

Een prima alternatief voor shutters zijn houten jaloezieën. Hiermee creëer je hetzelfde effect!

Landelijke meubels

Meubels van steigerhout zijn perfect voor een landelijke tienerkamer. Ze zijn robuust en stoer tegelijk. Bij Het Zaaghuis verkopen ze bedden gemaakt van steigerhout. Van blokbedden tot bedden met een extra hoog hoofdeinde. Je kunt er ook voor kiezen om het bed te laten behandelen met een wash of coating. Naast bedden verkopen ze ook opbergkrukken van steigerhout. Handig: een stoel en opberger tegelijk.

Wit en brocante

Steigerhout is stoer voor een jongens tienerkamer. Maar wil je voor een meidenkamer wat zachtere meubels en vormen? Kies dan voor antiek of brocante. Op Alles Brocante vind je de leukste meubels. Wil je zelf een landelijke sfeer neerzetten? Verf dan een meubelstuk oudwit. Met een stuk fijn schuurpapier, schuur je de verf licht op. Zo krijgt het meubel een mooie, landelijke look.

Lees verder onder de advertentie

Oud Hollands

Wil je echt terug gaan naar het platteland? Breng dan het thema ‘Holland’ terug in de tienerkamer. Delfstblauwe accessoires zijn volop in de winkel te vinden. Bijvoorbeeld bij Xenos. Kies voor de afwisseling voor rood/wit geblokte kussenslopen of gordijnen. Wil je ook de wanden in oud Hollandse stijl? Bij Studio Ditte hebben ze behang met porseleinen borden in de collectie. De blauwtinten en de sierlijke tafereeltjes geven het behang een fijn oud Hollands gevoel.

Accessoires in de stijl

Een landelijke tienerkamer maak je af met accessoires van natuurlijke materialen. Leg bijvoorbeeld een wollig kleed op de vloer, zoals een schapenvacht van Ikea. Een berg kussens op het bed doet het altijd goed. Kijk eens bij Zomerzoen. Daar hebben ze kussens met leuke spreuken erop. Als je kiest voor kussen van linnen of biologisch katoen benadruk je extra de landelijke sfeer. Zet voor wat extra opbergruimte nog een paar oude houten kisten neer.

Landelijke slaapartikelen Zalando

Naast kleding verkoopt Zalando tegenwoordig ook interieuraccessoires als basis van de tienerkamer. En dan met name dekbedovertreksets en sierkussens. Textiel met mooie bloemenprints en borduursels passen perfect in een landelijke tienerkamer.

Lees verder onder de advertentie

Bron: Babypark