De leukste ideeën voor een meidenkamer

beeld vtwonen Beeld

Het ene meisje is een echt prinsesje, terwijl de ander meer een stoer type is. Maar voor allebei is hun eigen slaapkamer de favoriete plek in huis. Ben je op zoek naar inspiratie voor de meidenkamer? Wij geven tips!

Lees verder onder de advertentie

Roze

Denk je aan een meisjeskamer, dan denk je al snel aan de kleur roze. Creëer met pastelkleuren zoetheid in de slaapkamer. Met hier en daar een fluorescerend accent maak je de kamer pittig en fris. Dit kleurenpalet is mooi te combineren met meubels van licht hout en wit. Met roze pastelkleuren houd je het subtiel, maar absoluut girly. Accessoires bij deze romantische pastelkleuren zijn mooi in de stijl van barok en vintage.

beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld

Hollywood thema

Zingt je dochter de sterren van de hemel voor haar spiegel? Is ze een absolute musical fan? Tover de slaapkamer om in Hollywood. Behang de wand met filmposters en theateraffiches of maak met grote studiolampen van de slaapkamer een filmset. Filmposters kun je vaak online bestellen, maar vraag ook eens in de bioscoop of bij reclamebureaus naar oude filmposters.

Lees verder onder de advertentie

Behang voor de meidenkamer

Was behang vroeger iets voor oma’s, tegenwoordig is het helemaal hot. Het aanbod aan kleuren en dessins is enorm. Ook voor een meidenkamer is er voor ieder wat wils. Is jouw kleine meid gek van paarden? Denk dan eens aan een wand met paardenbehang! Misschien droomt jouw dochter er wel van om op wereldreis te gaan, dan is behang met een wereldkaart perfect.

Muurstickers

Ook zonder het verven en behangen van de wanden kun je de meidenkamer een nieuwe look geven. Online vind je veel decoratiestickers voor aan de wand. Met dieren, sterretjes, hartjes en andere toffe prints. Ook leuk voor aan de binnenkant van de kledingkast!

Shop in de stijl van…

Lees verder onder de advertentie