Brocante tienerkamer

beeld vtwonen Beeld

De woonstijl brocante kenmerkt zich door de zachte kleuren, romantische vormen en oude, landelijke meubels en accessoires. Deze stijl is zeer geschikt voor je tiener dochter die graag een volwassen kamer wilt, maar stiekem toch wel een meisje-meisje is. Lees hieronder de tips voor een brocante tienerkamer.

Lees verder onder de advertentie

Kleuren voor de brocante tienerkamer

De basis van de stijl brocante is wit, aangevuld met pastelkleuren. Zoals pasteltinten in groen en blauw, ideeën en kleurenpaletten zijn te vinden op vtwonen.nl/kleurinspiratie. Is je dochter echt een meisje-meisje? Dan combineer je wit met zachtroze en taupe, zodat het een romantische brocante tienerkamer wordt.

Brocante raambekleding

Wat raambekleding betreft, passen shutters goed bij een brocante tienerkamer. De shutters kun je door het mechanisme verder openzetten of juist sluiten. Hierdoor bepaal je zelf de lichtinval, als de zon erop schijnt, krijg je daardoor een prachtig diffuus licht. Stel bij INHUIS zelf je shutters samen met de verschillende mogelijkheden aan lamelbreedtes, kleuren en bedieningsvormen. Houten jaloezieën zijn een prima alternatief voor schutters. Deze raamdecoratie is goedkoper maar je krijgt hetzelfde effect!

Brocante meubels opknappen

Struin rommelmarkten, kringloopwinkels en Marktplaats af naar de mooiste, oude tienermeubels. Met een lik verf zijn deze weer zo goed als nieuw. Vervang het hang- en sluitwerk van de kast of lades door het beslag van Meubelbeslag.nl. Hier vind je onder andere brocante meubelknoppen en komgrepen. Zo wordt een eenvoudig meubelstuk, een opvallende brocante eyecatcher.

Lees verder onder de advertentie

Brocante tienermeubels

Een bureau is onmisbaar in een tienerkamer. In het artikel Brocante kinderbureau vind je de mooiste bureau’s. Kinderbedden met een brocante stijl vind je bij Saartje Prum, zoals het bed Sarah van het merk Bopita. Ook verkrijgbaar als twijfelaar, zodat er ook makkelijk vriendinnetjes kunnen blijven slapen. Nog meer brocante kindermeubels vind je op de site Allesbrocante.nl. De basis voor het inrichten van een brocante slaapkamer.

Een site waar je prachtige brocante kasten vindt, is Oud Nieuwe Stijl. Hier knappen ze onder andere brocante commodes, kasten en opbergkisten op. Maar ook meubels zoals dit klepbankje. Elk meubelstuk is uniek en mooi gerenoveerd. Ook voor oude meubels in originele staat zit je hier goed. Zie je tussen de meubels in originele staat een kast welke je graag gerestyled zou willen hebben, knappen ze hem voor je op in de stijl en kleur die je wilt.

Brocante accessoires

In een brocante tienerkamer is het belangrijk om af te wisselen met romantische accessoires en stoere materialen. Denk bijvoorbeeld aan een gebreide poef of een linnen plaid van Puur Basic gecombineerd met kanten gordijnen. Een beetje van toen en een beetje van nu, dat is brocante!

Lees verder onder de advertentie

Bron: Ariadne at Home | Fotolemaire.nl | Styling Barabara Groen |