Zoekplaatje: deze trappen zijn goed verstopt

Soms zie je woonoplossingen waarvan je denkt: hoé kom je erop? Een paar van die pareltjes willen we graag met je delen. Dit keer: goed verstopte en multifunctionele trappen. Wie weet brengen ze je nog op een idee.

Trap met opbergruimte

In een stil straatje in Porto ligt het bijzondere huis van architect César en interieurontwerper Marta. En wat krijg je als je twee creatieven samen een huis laat inrichten? Een modern en innovatief huis dat ook traditioneel en comfortabel is. De bijzondere trap met opbergruimte aan de zijkant is een ontwerp van César. Bekijk de rest van het huis

Trapkast

Deze trapkast in grijsblauw is een echte eyecatcher en heeft volop bergruimte. In de brede nissen staan de favoriete boeken en items uitgestald en achter de deuren staan spullen die je liever niet in het zicht hebt staan.

Schuif-trap

Voor een tiny-house moest een trap naar de bovengelegen verdieping bedacht worden. Uiteindelijk bleek er alleen plek in een kast. En dat pakte geweldig uit: de trap rolt via stalen wielen over een rails en verdwijnt in een passend gemaakte kast. Op instagram is een video te vinden over deze trapkast. 

Verstilde kleuren

Doordat de muur en de trap beiden van beton zijn en dezelfde kleur hebben gekregen, lijken de tredes bijna in de wand te verdwijnen. Subtiel en een prachtige verstilde basis voor de rest van het interieur.

Zelfgemaakte trap

Op 10.000 schroeven na hoefden Rolf en Yffi niets te kopen voor de verbouwing van hun koetshuis. Ze gebruikten alle materialen – systeemplafonds, radiatoren, houten kozijnen – uit een naastgelegen slooppand voor hun interieur. En daar werd onder meer deze prachtige trap van gemaakt. Bekijk de rest van het interieur

Ruimte winnen onder de trap

Meer handige opbergtips en slimme oplossingen voor ruimte onder de trap vind je hier. Benieuwd hoe je de trap kunt stylen? Lees hier onze tips.

nog meer: styling