Zo vul je het trapgat stijlvol op

beeld vtwonen Beeld

Het trapgat passeer je zeker tien keer per dag, meestal zonder op of om te kijken. Neem de volgende keer eens goed de treden, muren en het trappenhuis in je op. Waarschijnlijk zijn ze net zo saai en wit als bij de rest van je landgenoten. Terwijl je alle ruimte hebt om er je eigen stempel op te drukken.

Lees verder onder de advertentie

Muur schilderen

De trap schilderen is vaak een behoorlijk project en alleen al daarom voor velen een no go. De múúr een kleurtje geven is een stuk behapbaarder. Een subtiele tint is al een enorme upgrade en uitpakken is natuurlijk helemáál leuk. Kom uit je comfortzone met een contrastkleur of nog spannender: verdeel de muur in twee delen. Overschilderen kan altijd nog! Ben je niet bang van behang? Dan is het trapgat een ideale plek voor behang met een flinke print.

LEES OOK
Help, ik ga zelf behangen! Wat nu?

Trapleuning aanpakken

Een trapleuning is er natuurlijk in de eerste instantie voor de veiligheid. Maar hij is bepalender dan je denkt. Dat zie je vaak pas als je hem vervangt. Ooit gedacht aan staal of beton? En wat dacht je van verlichting achter de leuning? Handig als je kinderen hebt of zelf een tikje nachtblind bent. Maar ook rvs, messing, robuust hout of een stevig touw kunnen prima houvast bieden als je de trap op- en afloopt.

Lees verder onder de advertentie

Ga je zelf aan de slag met de leuning? Zorg dat je het veilig aanpakt met de juiste pluggen en schroeven. Vraag bij twijfel advies in een bouwmarkt of ijzerwarenwinkel.

Wandplanken

Kleinbehuisden doen er goed aan om alle onbenutte plekken om te zetten in slimme opbergruimte. Het trapgat kan zo’n ruimte zijn. Kijk er maar eens met andere ogen naar. Heb je een muur waartegen je planken kwijt kunt zonder dat je er last van hebt als je op de trap loopt? Maak er gebruik van! Hang een aantal wandplanken op voor het bewaren van je tijdschriftencollectie of maak met deze DIY een boekenkast in het trapgat van planken van Ikea. Zo’n loze ruimte is ook ideaal voor het uitstallen van souvenirs en andere dierbare spullen. Zo kun je iedere dag even letterlijk en figuurlijk stilstaan bij al die mooie herinneringen.

BEKIJK OOK
Zo style je een wandplank op twee verschillende manieren

Lees verder onder de advertentie

Art wall

Dé plek om helemaal los te gaan met een art wall is het trapgat. Je kunt er alle vierkante meters benutten voor je mooiste prints, foto’s en kunstwerken. Laat je collectie bijvoorbeeld meebuigen met de trapleuning, zodat je bij elke traptrede weer iets anders ziet. Speels of subtiel, probeer je expositie altijd eerst even uit op de vloer voordat je de boor erbij pakt. En kijk even bij de tips voor een art wall van Fietje.

Shop de stijl…

Lees ook

beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie

Schilderen Metaal verven is een makkie met deze 4 stappen

beeld vtwonen Beeld

vtverbouwen 4 tips voor de inrichting van een tiny house voor het optimaal benutten van de ruimte

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld

20230118 MAGAZINE 1 AANJAGER 2

beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie

20230117 BINNENKIJKEN HEERENVEEN

Bron: beeld: styling Marianne Luning, fotografie Barbara Kieboom,