Zo maak je een licht interieur warmer in een handomdraai

null Beeld

Een licht interieur is stijlvol en zorgt vaak voor een rustige ambiance. Toch mag het vooral in de koude wintermaanden soms best een beetje warmer. Beloofd: daar hoef je echt geen muren voor te verven, óók met een warmer interieur blijft de rust gewoon behouden.

Lees verder onder de advertentie

Warmere kleuren

First things first: welk kleurenpalet heb je nodig? Een warmer interieur krijg je vooral met kleuren als donkerrood, oranje en geel, plus alle kleuren die je krijgt door ze te mengen. Zo is terra bijvoorbeeld een geliefde kleur om de boel wat warmer te maken. Daarnaast is donkergroen fluweel ook altijd favoriet. Voeg je deze kleuren aan je interieur toe, kom je dus al een heel eind.

Ga je toch liever voor een blauwe tint? Laat je inspireren door prachtige illustraties van exotische vogels, gecombineerd met denimblauwe verf.

Key items

Natuurlijk kun je met een hoop accessoires aan de slag; kussentjes, kaarsen en een fotolijstje kunnen je interieur al een stuk warmer maken. Het is inderdaad een optie, maar tegelijkertijd wil je natuurlijk voorkomen dat je de hele woonkamer vol moet zetten met prullaria om het gewenste effect te bereiken. Welke items koop je één keer en hebben meteen een groot effect? Een paar key-items op een rij.

Plaids en vloerkleden

Lees verder onder de advertentie

Gelukkig hoef je voor een warmer interieur niet per se een nieuwe bank te kopen (al mág dat natuurlijk wel). Een mooi effect creëer je al met een nieuw plaid erover, of een vloerkleed ervoor. Ook makkelijk te realiseren én een garantie voor een warmer interieur: rieten manden. En dan niet die hele kleintjes onderin de boekenkast, maar échte eyecatchers waar je niet omheen kunt.

Rieten manden

Aan de muur

We zeiden het al: verven is echt niet nodig. Er zijn veel meer manieren om je interieur warmer te krijgen via de muur. De wandplaten van IXXI bijvoorbeeld. Daarbij hoef je niet bang te zijn dat ze in het niet vallen; de afmetingen zijn zo’n 120×160 centimeter.

Lees verder onder de advertentie

Nog meer shoppen …

Bron: Beeld: vtwonen 11-2021 | styling Danielle Verheul | fotografie Sjoerd Eickmans | m.m.v. Soekijad (vloer) | assistentie Sanne Ketelaar, Niels Kist, Kula van den Broek

Lees verder onder de advertentie