Zo haal je de strandsfeer in huis

beeld vtwonen Beeld

Wij houden van het strand! De zon op je gezicht, het zand tussen je tenen en een wijd uitzicht over de zee. Wil je ook thuis van het strand genieten? Met deze tips creëer je een strandsfeer in huis.

Lees verder onder de advertentie

In geuren en kleuren

De diepblauwe zee, de witte schelpen, het uitgestrekte zandstrand: het strand heeft een prachtig kleurenpalet. Deze kleuren kun je ook in je huis laten terugkomen. Voeg een subtiele strandsfeer toe door het gebruik van één kleur, zoals indigoblauw. Ook de combinatie van verschillende strandkleuren doet het goed! Denk aan lichtblauw, indigo, zand, wit maar ook groen en lichtroze. En word je ook zo blij van die zilte zeegeur? Zet wat geurstokjes in huis. Er zijn verschillende zomerse geuren die het strandgevoel in huis versterken.

beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie

Puur natuur

Op het strand is alles natuurlijk! Of toch bijna alles. En natuurlijke materialen passen goed bij een strandsfeer. Kies voor materialen als riet, linnen en door zon en zee verweerd hout. Natuurlijke materialen kun je uitstekend met elkaar mixen en matchen. Een rotanstoel met een katoenen kussen en een houten vitrinekastje met zomers serviesgoed. En wat dacht je van een witte strandhuistafel? Dek de tafel met een kleed van ongebleekt linnen en servies in de basiskleuren wit, grijs en hout. Gebruik houten zitmeubels en een rieten lamp als finishing touch: puurder kan het niet.

beeld vtwonen Beeld

Zilte touch

Zelfs de kleinste items kunnen een groot verschil maken in huis. Stijl je interieur met een paar mooie strandaccessoires. Veertjes gevonden tijdens een strandwandeling? Maak er een verennestje van. Een poster met een zonnige spreuk, een eigen vondst, een strandhoed, een terraslicht of een glazen pot met zelfgemaakt label voor je mooiste schelpen. Zo geef je jouw huis binnen no-time een zilte touch.

Lees verder onder de advertentie

Shop in de stijl:

Bron: foto 1: vtwonen augustus 2014 | fotografie Jansje Klazinga, styling Frans Uyterlinde | foto 2: fotografie Sjoerd Eickmans, styling Moniek Visser | foto 3: fotografie Eliza De Waele