Warm welkom: stylingtips voor de hal

Zwart onderstel Lowercase, 81x35x12, zwarte kledinghangers van Hay, set van 5, hanglamp Nordlux Milford, 33,5×20 cm (hxØ), vloerkleed van zeegras, Ø 120 cm (vtwonen.nl). Loopfiets (veloretti.nl). Karamelkleurige katoenen tas van Repose Amsterdam (fishonthemoon.com). Bruine wollen hoed (stradivarius.com). Helm cream (banwood.com). Jassen, sjaals en muts, schoenen (stories.com). Kinder bodywarmer (zara.com). IJzeren letter P (stoermetaal.nl). Lichtkussen is zelfgemaakt van schuim, 81×35 cm (abs-schuimplastichuis) met linnen stof (deboerenbonthal.nl). Donkerbruin kussen Futon Aki cushion, 60x34x3-4 cm (woodchuck.nl). Leren tasjes, rieten hoed, rieten tasje, kinderschoenen privébezit. Beeld

De hal is de eerste kennismaking met een huis. Toch besteden we meer tijd aan het inrichten van de woonkamer of eethoek en wordt de hal vaak ‘vergeten’. Hoe maak je van deze kleine ruimte toch iets persoonlijks? En hoe zorg je ervoor dat alles er opgeruimd uitziet? We geven stylingtips voor de hal!

Lees verder onder de advertentie

Neutrale basis

Begin met de basis: de vloer. Marmoleum is een geschikte vloer voor de hal. Naast dat het een prachtige natuurlijke uitstraling heeft is het super sterk, geluiddempend en gemakkelijk schoon te maken. In plaats daarvan kun je ook kiezen voor een tegelvloer met een speels dessin. Leg het patroon dat jij mooi vindt en creëer een Portugese of juist strakke sfeer.

De trap

Een andere stylingtip voor de hal draait om de trap. Een nieuwbouwhuis wordt vaak standaard opgeleverd met een betonnen of houten trap. Oudere huizen hebben doorgaans houten trappen, waarvan de treden na verloop van tijd kunnen gaan kraken of uitgehold raken. Misschien heeft de trap zelfs een rijk verleden van vele lagen verf, of linoleum en vloerbedekking die over elkaar zijn gelijmd. Een traprenovatiebedrijf (zoals Upstairs) kan elk soort trap een nieuw gezicht geven. Je kunt kiezen uit verschillende afwerkingsmaterialen, van hout tot laminaat tot tapijt.

beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie

€155.00 €129.00 Brabantia Linn Kledingrek

€109.00 €90.99 Spinder Design Rex 3 Wandkapstok

Houten knoppen

Een kapstok is ideaal om jassen, tassen en natuurlijk andere accessoires aan op te hangen. Deze houten knoppen zijn mooi én handig. Door de verschillende afmetingen en kleuren vormen de knoppen een decoratief grafisch patroon op de muur. Ook leuk: verf een lambrisering in je favoriete kleur en bevestig op de grens een kapstok waar iedereen bij kan. Een multifunctioneel bankje eronder is een uitnodiging om schoenen en tassen min of meer een vaste plek te geven. Hang er spiegels boven voor een mooie afwerking.

Lees verder onder de advertentie

Deur van glas

Ook de deur is bepalend voor de sfeer in de hal. Je geeft een binnendeur een snelle metamorfose door deze opnieuw te lakken. Wil je graag een nieuwe deur aanschaffen? Met een industriële stalen deur van glas oogt je hal groter en lichter.

Persoonlijke touch

Maak het compleet met mooie accessoires, zoals spiegels, kunst en fotolijsten aan de muur. Vooral in een kleine ruimte is een spiegel een goede toevoeging. Door de reflectie lijkt het namelijk alsof de ruimte groter is. Heb je een lange gang? Maak dan gebruik van de ruimte door hier lijstjes met foto’s aan op te hangen.

Shop de stijl…

Lees verder onder de advertentie

Bron: vtwonen 3-2020 | productie & styling Kim van Rossenberg | uitvoering Richard van Meerveld | fotografie Sjoerd Eickmans | assistentie Hester de Koning