Waarom je nooit genoeg kussens hebt

Kalkverf kleur Wet Sand (pure-original.nl). Fauteuils (privébezit) bekleed met hoezen van stonewashed linnen (loggerewilpower.com). Grof gebreide plaid (woondock.nl). Kussen Stone 60×60 cm, gordijnen van linnen (mlfabrics.nl). Zandgeel kussen 50×50 cm, offwhite linnen kussen 40×70 cm, salontafel, kleine salontafel, vloerkleed van 100% wol (hetkabinet.nl). Hanglamp van stof, bamboe schaal (loftloft.nl).  Beeld

Als er één accessoire is dat instant het verschil kan maken in huis, dan is het wel een kussen. Want door een paar kussens te vervangen of anders te stylen lijkt de woonkamer wel als nieuw, zonder ook maar een verfkwast te hebben aangeraakt. De vtwonen stylisten laten je graag zien hoe je een bank of bed een snelle opfrisser geeft.

Lees verder onder de advertentie

Snelle stylingtruc

Veranderen jouw woonstijl en lievelingskleur om de haverklap? Je huisgenoten zitten vast niet altijd te wachten op wéér een total make-over. Een slimme stylist houdt daarom altijd een voorraad kussens achter de hand, voor als de stemming weer eens omslaat. Zo ga je in mum van tijd van basic en naturel naar bont en eclectisch.

Zien hoe je een grijze zetel op twee totaal andere manieren kunt stylen? Kijk de kunst in deze video af bij vtwonen stylist Marianne: Kleur geven aan je grijze zetel.

beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie

Kussens op de bank stylen

Hoe krijgen stylisten het toch altijd voor elkaar om verschillende kussens te mixen tot een mooie eenheid, terwijl het bij jou een bij elkaar geraapt rommeltje blijft? De oplossing is simpel: het draait allemaal om de juiste combinatie. Er zijn grofweg drie verschillende soorten kussens – basic, met structuur en met een afwijkende vorm – en als je deze met elkaar combineert dan ben je er al bijna. We leggen het hier haarfijn uit: mixen en matchen met kussens.

Kussens op je bed

Nog zo’n plek waar je nooit genoeg kussens hebt: de slaapkamer. Door je bed met het mooiste beddengoed op te maken en als finishing touch flink wat kussens toe te voegen, waan je je zo in een luxe hotelkamer. De hoofdkussens zet je een beetje schuin omhoog en daar tegenaan leg je een aantal kussens in verschillende vormen en kleuren. Deze stylingtips dragen ook bij aan het ultieme hotelgevoel bij jou thuis.

Kussens shoppen…

Lees verder onder de advertentie

Bron: beeld 1: vtwonen special 03-2019: styling Moniek Visser, fotografie Peggy Janssen | | beeld 2: styling Marianne Luning, video Lotte Kwant