Petrol: zo combineer je deze blauw-groene kleur

beeld vtwonen Beeld

Petrol is mooie mix van groen en blauw en daardoor kun je met deze kleur alle kanten op in huis. Het is een trendkleur die eigenlijk gewoon een blijvertje is, want we zien hem steeds weer terugkomen in de mode en in interieurs. Petrol geeft warmte aan een stoere, industriële woonstijl, maar past ook goed in een vintage interieur. Zo kun je petrol toepassen en combineren.

Lees verder onder de advertentie

Blauw of groen?

De een vindt petrol een diepblauwe of juist grijsblauwe tint, de ander vindt het veel meer een groentint. Juist door die veelzijdigheid en doordat petrol meekleurt met het licht en zijn omgeving, is de kleur favoriet bij velen. Afhankelijk van de kleuren- en materialencombinatie, krijgt petrol een warme of juist koude ondertoon.

Petrol combineren

Wil je de warmte in petrol benadrukken? Combineer de kleur dan met aardetinten zoals terra, oranje, bruin en okergeel. Ook oud-roze zorgt voor een verrassend mooi contrast. Natuurlijke materialen zoals hout en riet geven petrol die typische warme vintage uitstraling. Net als messing, goud en brons.

Liefhebbers van een industriële woonstijl zijn bij de kleur petrol ook aan het juiste adres. Door de combinatie met staal en zwart metaal krijgt de kleur een wat koelere, stoere uitstraling. Vind je een hele muur in petrol wel erg heftig? Dan maak je met een petrol bank of stoel ook al een flink statement. Maar een paar sierkussens of een bijzettafel in deze blauw-groene tint geven je kamer ook een fijne sfeer.

Lees verder onder de advertentie

Shoppen in stijl…

Bron: beeld: styling Marianne Luning, fotografie Barbara Kieboom