Onmisbaar in elk huis: een ode aan de opbergkast

Al ben je nog zo’n less is more-type, in elk huis zijn er spullen die je achter gesloten deuren wilt opbergen omdat je ze even niet gebruikt. Omdat het rustiger, handiger, veiliger of gewoon opgeruimder is. Een opbergkast is dan ook een onmisbaar item in je huis. Deze kasten voor de kinderkamer, gang, schuur en tuin zijn niet alleen echte blikvangers, ze ruimen vooral lekker op.

weer verliefd op je huis: televisie als onderdeel van de galerijwand

Opbergkast voor de kinderkamer

Kinderen vinden het meestal fijn om in de woonkamer te spelen, maar dat brengt vaak ook een ravage met zich mee. Lego, autootjes en ander rondslingerend speelgoed zijn bovendien echte nekkenbrekers. Zorg daarom voor een opbergkast waar een kind zelf ook goed bij kan en laat het opruimen zoveel mogelijk aan de kleine rommelmakers zelf over. In deze lage opberger bijvoorbeeld.

Opbergen in de gang

vtwonen weer verliefd op je huis | Eva in Alblasserdam

Een plek in huis die vaak klein van stuk is en daardoor al snel overvol en rommelig: de gang. Probeer zoveel mogelijk achter deuren en kleppen te verstoppen om te zorgen voor een rustige entree. Alle sneakers krijgen een plek in een handige schoenenkast en de sjaals, paraplu’s en hockeysticks in een trapkast of opbergkast. Dat komt een stuk prettiger binnen. Kijk hier hoe je ruimte kan winnen onder de trap.

Opbergen in de schuur

vtwonen tuin special 1 2020 | wand bekleed met zwarte planken in schuur
Wand bekleed met Marugame planken van gebrand Accoya hout (zwarthout.com). Haken voor gereedschap (loods5.nl). Gieter verzinkt, 8 liter (wiltfang.nl). Tuinslang Liano van Gardena (fonq.nl). 4-tands spitvork (gamma.nl). Verplantspade, schoffel, grashark, cultivator, handcultivator, onkruidschepje (wiltfang.nl). Houten rolborder (hornbach.nl). Tuinbank Palissade van Hay (fonq.nl). Plantstok (praxis.nl). Kussen (loods5.nl).

Schuren en garages zijn ideaal om spullen op te slaan die je weinig gebruikt, maar toch niet weg wilt gooien. Met als gevolg dat het een vergaarbak wordt van kerstspullen, tuingereedschap, verfblikken en potjes vol pluggen. Om deze chaos een beetje in goede banen te leiden zijn stellingkasten ideaal. Stop alle spullen zoveel mogelijk in doorzichtige opbergboxen en op thema. Beetje handig? Dan maak je in een dag deze gereedschapskast.

Opbergkast in de tuin

vtwonen tuin special 1 2020 | opbergkast voor tuinspullen

In een opgeruimde tuin geniet je net even wat relaxter van het zonnetje. In deze DIY kast passen niet alleen je tuinkussens, bloempotten en gereedschap, maar ook die oerlelijke kliko. Je maakt ‘m zelf van zwartgeverfd hout. Liever een opbergkast van kunststof of een kleiner exemplaar? Hier vind je alle opbergkasten voor buiten bij elkaar.

Shoppen in stijl…

nog meer: styling