Ode aan de kruk

Een ode aan de kruk, want er is bijna geen meubelstuk zo veelzijdig. Je hebt ze in allerlei soorten en maten en hierdoor kun je ze in elk soort interieur en kamer kwijt. Van de woonkamer tot de keuken, en van de slaapkamer tot de badkamer. Extra handig: een kruk dient niet alleen om op te zitten, het kan ook perfect als tafel dienen.
stoffen bank-en poef
groene slaapkamer kruk nachtkastje
badkamer

Naast de zetel

Zet een krukje naast de zetel, met een mooie plant erop, kop thee erbij, en je hebt een bijzettafel. In kleinere woonkamers zet je hem voor de zetel als salontafel, zodat je zo min mogelijk ruimte gebruikt. Snel en handig. En komt er plots veel bezoek langs, dan haal je alle spullen van de kruk en heb je meteen een extra zitplaats. Of neem meerdere krukjes en tover ze in een handomdraai om tot een bank.

Lamp erop

Nog geen nachtkastje bij het bed? Dan is een kruk de ideale oplossing. Met een lamp erop kun je ’s avonds nog even dat boek uitlezen in bed. Ga voor een metalen kruk in een stoere industriële kamer of juist voor een houten exemplaar voor een meer rustige, romantische stijl. Zo past er een kruk bij elke slaapkamer.

Stapelen op de kruk

Of je nu een grote of kleine badkamer hebt, voor een kruk is er altijd plaats. Zet er één neer met een mooie plant op. Hierdoor krijgt de ruimte meer sfeer en gezelligheid. Of plaats een kruk naast het bad. De perfecte plek om je handdoeken op te leggen. Zo heb je ze altijd bij de hand en kan je rustig genieten van een heerlijk warm bad.
kruk shopping
Bron: vtwonen november 2015 | Fotografie Jeroen van der Spek | Styling Cleo Scheulderman

nog meer: styling