Een moodboard vol blauw tinten: ‘Ga eens voor een donkere kleur voor diepte en sfeer’

De kleur blauw te koel? Niet als je diverse nuances in de mix gooit, van koninklijk donkerblauw tot fris zeeblauw met een vleug kobalt. Voeg daar glanzende materialen, zachte stoffen én een flink portie lef aan toe et voilà: een warm winterhuis waar je u tegen zegt. Benieuwd welke keuzes interieurstylist Marlies Does nog meer gemaakt heeft? Laat je inspireren voor een eigen moodboard vol blauw.

blauwe verf
vt01 2023 styling blauw

LEES OOK

Blauw in huis: 5x binnenkijken

Oase van rust in blauw moodboard

Ga je binnenkort thuis aan de slag met verf en behang, maar vind je het lastig om knopen door te hakken? Begin dan bij de basis en kies een behang of verfkleur die je aanspreekt. Start ook met het maken van een moodboard. Marlies heeft in dit geval dus gekozen voor een blauw moodboard. Verder zegt zij: ‘Ga eens voor een donkere kleur. Deze laat een ruimte misschien kleiner lijken, maar zorgt ook voor diepte en een warme sfeer.’ Je maakt helemaal een statement door de deuren en kozijnen ook mee te nemen in dezelfde tint. Of ga hier dan juist net voor een tint lichter of donkerder.

Tegenhanger

Om het ‘spannend’ te houden is het mooi om voor de meubels en accessoires te gaan voor tinten die in het verlengde liggen van de gekozen kleur. Denk aan ijsblauw als je voor donkerblauw gaat, of petrol. Juist als je in dezelfde kleurenfamilie blijft als de gekozen kleur, wordt het gevoel van rust en eenheid versterkt. Deze accentkleuren maken het geheel fris, maar ook warm en levendig.

LEES OOK
De voorjaarstrends van 2023: kleurrijk, licht & rond

Duurzaam

Marlies: ‘Ik zet niet alles zomaar neer, maar kies bewust. Denk aan materialen als geschilderd hout, geverfde wol en duurzaam beddengoed. Ook in de accessoires maak ik bewuste keuzes en gelukkig komen er ook steeds meer duurzame verfmerken bij. Dus keuze genoeg.’

Voor deze productie maakte Marlies onder andere gebruik van het duurzame verfmerk LAB Paint. Met hun foundation willen zij schoon en veilig (drink)water voor duizenden mensen bereikbaar maken door middel van waterinstallaties. Ze werken daarbij samen met verschillende organisaties die de omgeving goed kennen en dus precies weten wat er lokaal nodig is.

“Ik kies bewust voor materialen als geschilderd hout, geverfde wol en duurzaam

beddengoed

Ultramarijnblauwe pracht

Dat er achter de beelden een gedachte zit, zal je niet verbazen. Zo vertelt Marlies dat ze per beeld gekozen heeft voor een bepaald onderwerp met bijbehorende tinten. Daarbij wilde zo zoveel mogelijk laten zien: van verfkleuren en behang tot bijzondere accessoires en meubels. Als basis koos ze steeds voor de wat donkerdere tinten. Met daarbij dan als accent óf een licht vergrijsde tint, óf juist een felle tint zoals ultramarijnblauw.

Haal blauw in huis…

nog meer: styling