Zijn het kasten of toch niet? 3 bijzondere exemplaren

Kasten, ze zijn er in alle soorten en maten: boekenkasten, vitrinekasten, kledingkasten en ga zo maar door. Maar deze exemplaren vinden wij wel héél bijzonder. Kijk en laat je inspireren door onze ode aan de kast.

Kasten met een dubbele functie zijn veelal een slimme oplossing

Is het een kast of een DJ booth?

Dat moet toch de droom van iedere plaatjesdraaier zijn: een eigen DJ booth in huis. En wat voor één, want hoe mooi is deze DJ-kast? Het was het briljante idee van stylist Frans Uyterlinde, die in Seizoen 1 van vtwonen Weer verliefd op je huis deze oude kast omtoverde tot een heuse platenkast.

Je kunt dit idee natuurlijk ook zelf uitvoeren. Met een paar rechterhanden en een beetje kluservaring kom je een heel eind. Zaag de achterkant en de planken die je niet nodig hebt zorgvuldig uit. Schilder de kast ten slotte nog in een mooie kleur et voilà: klaar is de DJ-kast!

Kasten als werkplek? Het kan!

Kast en bureau in één

Multifunctioneel, deze kast. Aan de voorkant is het een ‘gewone’ televisiekast en aan de achterzijde kun je er in werken. Stylist Leonie Mooren bedacht dit ontwerp in seizoen 2 van vtwonen Zelf aan de slag. Voor dit idee heb je wel iets meer kluservaring en geduld nodig, durf jij het aan?

Kasten in de slaapkamer

Een kast om in te dromen

Voor iedereen die niet in een kast van een huis woont en daarom wel wat inspiratie kan gebruiken: dit is een kast en bed ineen. Een ontwerp van stylist Anke Helmich uit seizoen 2 van vtwonen Zelf aan de slag. Dit idee is ideaal als je in huis geen extra kamer hebt voor logees of als je dat logeerbed gewoon niet altijd in het zicht wilt hebben. Ook fijn: je creëert meteen extra opbergruimte. Bovenop de kast kun je namelijk heel wat spullen kwijt.

Ook in de vtwonen shop vind je de mooiste kasten. Deze selectie maakten wij alvast voor jou.

Shop de mooiste kasten bij vtwonen:

nog meer: styling