Gun jezelf een she shed

beeld vtwonen Beeld

Leuke uitvinding hoor, een man cave, maar heb jij als vrouw ook niet gewoon recht op zo’n hangplek voor jezelf? Claim een paar vierkante meter op zolder of in de kelder, zet een huisje of caravan in de tuin en benoem jezelf tot chef inrichting en eindbaas van de gastenlijst. Me time in jouw she shed klinkt blabla, maar is vooral zalig.

Lees verder onder de advertentie

Een she shed?

Nog niet gehoord van de she shed? Het is de vrouwelijke versie van de man cave, oftewel een plek die helemaal van jou is en en waar het vooral verboden toegang voor onbevoegden is. Om even lekker te niksen, te lezen, te hobbyen of bij te kletsen met vriendinnen. Een geweldige uitvinding nu je al een jaar lang 24/7 met je huisgenoten thuis bent. En een she shed komt in allerlei vormen, het ligt er maar net aan hoeveel ruimte je in of rondom het huis hebt.

Van tuinhuis tot hoekje

Heb je een tuinhuis of schuurtje in de tuin, dan is dit hét moment om deze ruimte te claimen. Vaak wordt hij toch alleen maar voor de opslag van onzinnige spullen gebruikt en dan is een me-time plek voor jou een veel betere bestemming. Want niet alleen jij knapt op van even alleen zijn, de rest van de familie ook. Gebruik het weekend om alles op te ruimen, de boel een lik verf te geven en online te shoppen voor een fijne zitplek en accessoires.

Voor iedereen met een lap grond om het huis: de allerleukste she shed is natuurlijk een caravan die je via Marktplaats hebt opgepikt. Is het juist zoeken naar een paar ongebruikte vierkante meters in huis, dan zul je het met een hoekje moeten doen. Zorg dan wel voor een kamerscherm of een andere manier om de kamer op te delen.

Lees verder onder de advertentie

Ben je gek op binnenkijken en wil je weten hoe andere she shed-eigenaren je voor zijn gegaan? Kijk op instagram even naar #sheshed. Alleen de voorpret is al leuk!

Zo kleed je de she shed aan

De ideale she shed bedenk je natuurlijk helemaal zelf. Wanneer je graag schildert, haakt of een andere creatieve hobby hebt, dan is opbergruimte voor al je benodigdheden fijn. Doe je dit graag een groot bureau? Jij bent de baas! Zie je je vooral heerlijk onderuit hangen of zoek je vooral stilte voor een power nap? Dan kun je denken aan een plofbank of daybed. En heb je die roze muur er in huis nooit doorheen gekregen? Dit is je kans! Voor slimme indeeltips kun je ook nog even spieken bij deze tiny houses.

Lees verder onder de advertentie

Lees ook

beeld vtwonen Beeld

20230116 SFEER IN DE BADKAMER

beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie

Kleur Bye bye, blue monday: zo word je blij van blauw

beeld vtwonen Beeld

binnenkijken Kijk binnen in een vrijstaand jaren 60-huis in Heerenveen

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld

20230115 5X BINNENKIJKEN HUIZEN VOL DIY’S

Bron: beeld: styling Cleo Scheulderman, fotografie Jeroen van der Spek

Lees verder onder de advertentie