Deze souvenirs blenden thuis perfect in

Oude poort meegenomen uit India. Pauwstoel, manden, plantentafels en zelf wit gespoten kruk Zenza. Overige in kast souvenirs, vintage vondsten en dierbare items, zoals een naaidoos die Karins opa heeft gemaakt. Tafel Raw Materials. Beeld

In een uitgelaten vakantiestemming zijn zelfs de grootste prullaria een plekje in de koffer waard. Maar eenmaal thuis lijken die vrolijk gedecoreerde schaal en kleurige slingers ineens nergens meer op. Heb je jezelf daarom een souvenirverbod opgelegd? Nergens voor nodig, want déze souvenirs blenden thuis hartstikke goed in.

Lees verder onder de advertentie

Werelds wonen

Warme kleuren, duurzame materialen, natuurlijke structuren en handgemaakte items zijn helemaal van nu. Items en meubels van klei, marmer en hout zijn niet meer uit onze woonkamers weg te denken. Dat wereldse wonen past ook helemaal bij de huidige tijd en blijft ook nog wel even. Bof jij daarom even als je dat houten masker weer niet kon laten liggen in die souvenirwinkel! Als je rekening houdt met juiste kleur en materiaal en de echte kitsch laat liggen, is het stylen van jouw nieuwste souvenirs thuis een eitje.

LEES OOK
Werelds wonen: zo krijg je een mondain huis

Servies

Jij weet het en wij weten het: van borden en kommen heb je nooit genoeg. Des te leuker is het als je nog jaren na die geweldige vakantie iets lekkers kunt serveren op dat ene bord uit dat mooie steegje. Duik voor een paar van die stukken eens een winkel in die je normaal zou overslaan, ga schatzoeken op marktjes of vraag de lokale bevolking waar je moet zijn voor aardewerk. Een gedekte tafel hoeft allang niet meer te bestaan uit identieke borden en glazen, dus die souvenirs komen perfect uit bij het stylen.

Lees verder onder de advertentie

LEES OOK
Retro servies is helemaal van nu

Wanddecoratie

Bij een souvenir denk je misschien aan een sneeuwbol of sleutelhanger – en die zijn stiekem nog leuk ook – maar als je goed zoekt buiten de gebaande paden vind je de mooiste dingen voor aan de muur. Zo kun je dagelijks de geuren en verhalen van toen oproepen. Laat nu eens een keer wél een portret van de kinderen schilderen op dat iets te toeristische pleintje en laat je oog vallen op een handgeknoopt wandkleed of bord voor aan de muur.

Zo’n tekening of schilderij is meestal geen probleem om mee terug te nemen in de auto of vliegtuig, opgerold neemt hij weinig plek in. Thuis kun je ‘m altijd nog van een lijst voorzien.

Lees verder onder de advertentie

STYLINGTIP VAN FIETJE
vttv: een wandplank 2x anders

Boodschappenlijstje

Ben je bang dat je de volgende vakantie toch weer met die foute mok terugkomt? Dan hebben we onderstaand lijstje met souvenirs die thuis altijd moeiteloos inblenden.

  • lokale ambachten, zoals houtsnijwerk, zijn altijd goed
  • kunst
  • stuk zeep
  • wandbord
  • serviesgoed
  • tafelkleed
  • schaal (voor al die mooie stenen en schelpen!)
  • producten van gerecyclede materialen
Lees verder onder de advertentie

Voor de thuisblijvers…

beeld vtwonen Beeld

Wooninspiratie Dit zijn de best gelezen Funda-parels van het afgelopen jaar

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld

styling Een moodboard vol blauw tinten: ‘Ga eens voor een donkere kleur voor diepte en sfeer’

beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie

schoonmaken Tapijt-leed: over vlekken en stofnesten

beeld vtwonen Beeld

styling Oude schouw in de woonkamer? Zo style je ‘m

Lees verder onder de advertentie

Bron: beeld: styling Cleo Scheulderman, fotografie Jeroen van der Spek