De leukste brocante shops

beeld vtwonen Beeld

De brocante woonstijl kenmerkt zich door prachtige oude, opgeknapte meubels, fleurige woonaccessoires en romantische elementen. Ben jij gek op curiosa in landelijke stijl? Bekijk dan hieronder de favoriete brocante (web)winkels van de vtwonen webredactie! (promotie)

Lees verder onder de advertentie

Het Inboedelhuis

Al meer dan zestig jaar knappen ze bij Het Inboedelhuis oude meubels op. Ze renoveren antieke en brocante meubels, maar maken ook meubels op maat. Hun grote hal, bomvol prachtige kasten (ruim 1000 stuks op voorraad!), bedden, stoelen, kisten en commodes, is een walhalla voor brocante liefhebbers. Ben je op zoek naar een stoere kast voor in de gang? Een knal gekleurd kinderbedje voor je zoon of dochter? Of juist een romantisch dressoir voor in jouw slaapkamer? In alle gevallen is een bezoekje aan Het Inboedelhuis zeer zeker de moeite waard!

Online vind je een selectie van de al opgeknapte en nog op te knappen meubels. Maar het assortiment wisselt wekelijks. Voor een compleet overzicht van de meubels ben je welkom in hun winkel in het centrum van Gouda.

Restylemeubels

In Tilburg staat de loods van Restylemeubels met ruim driehonderd meubels. En wekelijks komen hier steeds ‘nieuwe’ brocante meubels bij. De meesten komen uit Frankrijk. Hier vinden ze hun pareltjes van Queen Anne kasten, tafels en stoelen. Dit zijn die prachtige meubels met krullende poten en gedecoreerde deurtjes, arm- en rugleuningen. Alles is naar wens zelf te decoreren en te restylen. Hierover geven ze je van Restylemeubels graag advies.

Lees verder onder de advertentie

Liever je gekochte items laten restylen? Ze werken samen met een hele goede meubelspuiterij die jouw meubels in zijdeglans, hoogglans of mat kan spuiten. In iedere gewenste kleur. Dus hoef je je handen zelf niet vies te maken. Je bezoekt Restylemeubels op zaterdagen of op op woensdagavond op afspraak.

beeld vtwonen Beeld

Sprado

Brocantewinkel Sprado bestaat uit vier onderdelen. Ze hebben een logerij, waar ze oude meubels ontdoen van hun oude lak-, was- of verflaag. Daarnaast hebben ze een meubelspuiterij waar je kast of tafel vervolgens wordt voorzien van nieuwe beits of verf. Ze hebben een webwinkel en fysieke winkel in Ridderkerk-Rijsoord met de mooiste brocante meubels en accessoires. En als laatste geven ze ook nog interieuradvies op maat.

Lees verder onder de advertentie

In hun winkel en webwinkel vind je een combinatie van oude en nieuwe landelijke kasten. Alle oude kasten zijn uiteraard zelf geloogd en gespoten. Maar daarnaast zit je bij Sprado ook goed voor nieuwe brocante woonaccessoires, industriële lampen en krijtverf. Dit laatste is te mengen in maar liefst 32.000 kleuren, zodat je zelf dat oude kastje in een kleur naar wens kunt verven.

beeld vtwonen Beeld