Boekenkast stylen: hoe je van je kast een statement maakt

beeld vtwonen Beeld

Heb je een boekenkast in de woonkamer? Dan moet ie natuurlijk wel mooi gestyled worden! Je kunt naast boeken namelijk nog veel meer kwijt op de planken van de kast en dat kan soms wat rommelig ogen. Daarom een aantal stylingtips voor de boekenwurmen en verzamelaars onder ons.

Lees verder onder de advertentie

Net even anders(om)

Het is natuurlijk prettig om aan de rug van een boek te zien om welke titel het gaat, maar al die verschillende kleuren kunnen ook voor een onrustig beeld in de woonkamer zorgen. Een truc om toch je boeken de hoofdrol te laten spelen, maar dan wel zonder die overvloed aan kleur, is om ze achterstevoren in de kast te zetten. Op deze manier zie je alleen het lichte papier van de bladzijdes. Moet je alleen wel even zoeken naar een specifiek boek.

Op kleur

Heb je juist wel wat met kleur, dan is omdraaien natuurlijk zonde. Wat je dan kunt doen om toch rust te creëren, is sorteren. Je kunt dezelfde kleuren bij elkaar zetten, maar ook mooie kleurcombinaties maken. Bijvoorbeeld zwart, grijs en wit bij elkaar, roze en groen, blauw en wit. Maar net wat je mooi vindt.

Posters

Wanneer je niet genoeg boeken hebt om de hele boekenkast te vullen, dan kun je de ruimtes opvullen met lijsten met foto’s en posters waarin je een aantal kleuren uit de woonkamer laat terugkomen. Bijzondere boekensteunen, ornamenten, kaarsen, kleine vazen en souvenirs doen het ook goed. Check voor meer stylingtips ook nog even dit artikel over ‘de regel van drie’.

Lees verder onder de advertentie

Creëer een patroon

Je kunt de boeken allemaal op dezelfde manier in de kast leggen of zetten, maar probeer het eens anders! Zet bijvoorbeeld de ene rij naar rechts en de andere naar links om een zig-zagpatroon te maken. Iets teveel van het goede? Dan kun je kleine stapels boeken afwisselen met staande boeken.

Shop de stijl…

Bron: Beeld: vtwonen 03-2018 | Fotografie Sjoerd Eickmans | Styling Danielle Verheul

Lees verder onder de advertentie