Alles over vtwonen stylist Liza Wassenaar

beeld vtwonen Beeld

Liza Wassenaar (27) is stylist bij vtwonen en woont met vriend Thomas en kat Alp (hij ontleent z’n naam aan de kleur van de besneeuwde Alpen) in een stadsappartement in het mooie Amsterdam.

Lees verder onder de advertentie

Wie is Liza Wassenaar?

Liza werd 27 jaar geleden geboren in Lisse. Dat Liza stylist is geworden bij vtwonen, is niet bepaald toeval. ‘Ik wilde al mijn hele leven stylist worden. Zelfs in oude schoolwerkjes wist ik het al te benoemen.’ In een oud schriftje vond ze zelfs de tekst: ‘Als ik later groot ben, wil ik werken voor vtwonen of Libelle’. Dat is gelukt. Als kind wilde Liza elke verjaardag een nieuwe kamer (zodat ze weer opnieuw kon beginnen met inrichten). Een stylist in de dop!

beeld vtwonen Beeld

Mijn stijl valt het beste te omschrijven als verfijnd

Lees verder onder de advertentie

Wanneer en hoe ben je bij vtwonen terecht gekomen?

‘Ik kreeg ongeveer vijf jaar geleden de kans om stage te lopen bij vtwonen. Een van mijn klussen was meehelpen met het opzetten van de vt wonen&design beurs. Dat beviel goed. Vervolgens ben ik gaan freelancen voor dit mooie merk en van het één kwam het ander (gelukkig!). Nu ben ik voor 4 dagen per week in dienst bij vtwonen. Ik heb me nog geen dag verveeld.’

Wat is jouw interieur ‘handtekening’?

‘Daar hoef ik niet lang over na te denken: mijn stijl is verfijnd en daar herken je al mijn stylingproducties aan. Dit krijg ik grappig genoeg ook regelmatig terug van anderen.’

beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld

Waar zou je het allerliefst willen wonen?

‘Dat vind ik een lastige vraag! Ik vind het heerlijk om in Amsterdam te wonen. De stad heeft veel voordelen, omdat we alles om de hoek hebben: leuke winkels, cafes, mooie parken. Toch waardeer ik de stilte en ruimte van de natuur ook enorm. Dus waar we in de toekomst gaan wonen… het kan nog alle kanten op gaan. Ik ben in ieder geval dol op Nederland dus ik zie mezelf niet snel de grens over gaan. Wel op de verlanglijst: elk jaar een bezoekje aan het prachtige Marrakech. Al het moois daar… Ja, daar word ik heel gelukkig van.’

Lees verder onder de advertentie

Aan welk interieuritem in huis ben je het meest gehecht en waarom?

‘Een vaas die ik bij de kringloop kocht in mijn geboorteplaats Lisse. Ik heb ‘m al jaren, maar het blijft mijn trots in huis. Het is een beetje mijn baby op interieurgebied!’.

Wat is je ultieme guilty pleasure?

‘Niet lachen: dat is naar de kinderboerderij gaan. Heerlijk.’

Op welke vtwonen productie ben je het meest trots?

‘Ik denk dat dat mijn allerlaatste stylingproductie is, die we schoten bij de nieuwe Republiek in Bloemendaal in Zee. Als je benieuwd bent: de productie die we daar schoten aan het strand verschijnt in vtwonen editie 9. Deze productie voelt zo anders dan anders en fijn.’

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld

Wat zijn je 3 favoriete interieuradressen?

  1. Als ik naar Combitex rijd voelt het altijd alsof ik even naar een andere wereld ga. Ze hebben heel veel mooie spullen en het is er altijd gezellig en vertrouwd.
  2. De Waterdrinker is een fantastische groothandel voor planten. Ik vind het heerlijk om tussen al het groen te snuffelen, het ruikt er lekker en je bent echt even in de plantenhemel!
  3. Bij Sukha werken alleen maar lieve mensen, en niet onbelangrijk, ze hebben altijd mooie spullen die ook nog eens goed zijn voor de wereld.

Kan ik vtwonen stylist Liza Wassenaar inhuren voor een stylingopdracht?

Liza is zelf niet te boeken als stylist, maar als bedrijf kun je wel het vtwonen-gevoel in huis halen door projectinrichting van de vtwonen studio. Onze stylisten richten restaurants, bars, kantoren, winkels en werkruimtes in op basis van al je wensen en natuurlijk mét het bekende vtwonen sausje.

Lees verder onder de advertentie

Bron: vtwonen 02-2020 | tekst Simone Braaksma | Fotografie Sjoerd Eickmans | Styling Liza Wassenaar