5x woonideeën met vilt en papier

beeld vtwonen Beeld

Met natuurproducten als vilt en papier creeër je een mooie sfeer in iedere ruimte. Een mooi accent aan de muur, een bekleed hoofdboard in de slaapkamer. Ideeën genoeg met deze mooie materialen.

Lees verder onder de advertentie

Tafel Ingo (Ikea). Stoel (Melle Koot). Vilten tas met bloemen (Oromono). Keycord, vilten ophangzak (Gewoon). Vilten hanglampje (www.vanvilt.nl). Wit stuk vilt van 7 mm dik (Vilta). Donkergrijze rozet (Gewoon). Witte vilten bloembroche (Oromono). De ketting die erbij hangt is privébezit. Tape met tekst (www.plint.nl). Kartonnen lectuurbak, cassettemap met binnenkant naar buiten (Ikea). Commode (Combitex). Knuffelkonijn (Gewoon).

beeld vtwonen Beeld

Behang Insect van Vivienne Westwood voor Cole & Son (De Ru). Het beschilderde bord van karton is een kunstwerk van Mirjam Franken (Baden Baden). Wijnkoelers (www.vanvilt.nl). De hulzen van vilt kun je om een wijn- of waterfles schuiven. Door de isolerende werking van wol blijft de wijn of het water een aantal uren koel. Vilten onderzetter in de vorm van een huis (Studio Ditte). Grijs vilten tasje (Gewoon). Witte kruik, commode (Combitex). Overig is privébezit.

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld

Voor het hoofdbord werd stof van vilt Pleasure gebruikt 150 cm breed (Chivasso). Kussen gemaakt van geplooid papier, kussen gemaakt van papier met ruche, vilten kussen met grote bloem, vilten kussen met kleine bloem, slofjes van vilt met bloem (Oromono). Wit dekbedovertrek, twee bedden Sultan Silsand 80×200 cm per stuk, twee matrassen Sultan Huglo 80×200 cm, hertenkop, nachtkastje van honingraatkarton (www.kartonwinkel.nl). Vilten stof met cirkels (www.vanvilt.nl) Overig is privébezit. Het hoofdbord kun je zelf maken.

beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie

Papier-maché servies An imaginary cup of tea prijs op aanvraag (Margo Slingerland). Stoelen (Combitex). Papieren tafelkleed met gedichten van 120×100 cm (www.plint.nl). Gemêleerde schalen van vilt (Gewoon). Ronde rijstpapieren lamp (Ikea). De lamp werd beplakt met transparant vliegerpapier en Japans papier (Van der Linde). Eettafel Sjovik 98×195 cm (Ikea).

beeld vtwonen Beeld

Vilten witte slofjes met bloem (Oromono). Grijs vilten dekentje met witte stip, mintgroene slofjes (www.vanvilt.nl) Vilten eekhoorn, vilten konijn (Studio Ditte). Wiegje, commode (Combitex).

Lees verder onder de advertentie

Prikbord van vilt

Op papier lijkt het makkelijk, en dat is het ook. Koop een mooi stuk dik vilt en bevestig deze met spijkers aan de muur. Met mooie punaises maak je het helemaal af.

Stilleven van vilt en papier

Mix en match met warm vilt, stoer karton en een grappig papieren kleuraccent. Het resultaat is een puur staaltje styling. Haal een tak uit het bos en spuit deze wit. Aan de uiteinden ‘groeien’ blaadjes van twee lagen (plak) vilt.

Wollig bed

Door het hoofdbord met een bekleding van warm wollig vilt krijgt dit bed een extra zachte uitstraling. Het leuke is dat je zo’n hoofdbord gemakkelijk zelf maakt. Combineer met katoen en karton voor een vleugje nuchterheid.

Lees verder onder de advertentie

Mooi gedekt

Een mooi gedekte tafel, maar dan net even anders! Dit tafelkleed van papier (met gedichten en een print van rode stiksels) is een perfecte ondergrond voor bijzonder servies.

Vilten mobile

De slinger is zelfgemaakt en bestaat uit vormen van karton aan een visdraad net als de mobile met vilten figuren. Op een rol plak (vilt) teken je de vormen uit. Voor elk figuurtje maak je een voor- en achterkant. Deze plak je met de plakkant, met een stuk witte wol ertussen, tegen elkaar aan. Je neemt als frame twee ronde stokjes en verbindt ze in het midden met een schroefoogje.

Bron: vtwonen maart 2010 | Fotografie Jeroen van der Spek | Styling Judith Dekker

Lees verder onder de advertentie