5x de mooiste potten voor XL kamerplanten

beeld vtwonen Beeld

Van palm tot paradijsvogelplant: grote kamerplanten zijn prachtig en kleuren ’t interieur lekker groen. Vooral als ze de ruimte krijgen, zullen ze hun natuurlijke pracht rijkelijk showen. Maar het vinden van een mooie, grote pot is vaak een dingetje. Daarom laten we je vijf potten zien voor XL kamerplanten die er wél lekker uitzien.

Lees verder onder de advertentie

Gevlochten manden

Hoewel ze niet vallen onder de categorie potten, zijn ze erg mooi voor XL kamerplanten. Gevlochten manden zijn er in allerlei soorten en maten en zitten als gegoten om een onopvallende binnenbak. Deze juten mand heeft een diameter van 40 centimeter – groot genoeg voor omvangrijke bloeiers – en heeft lekkere jungle-achtige looks.

Terracotta

De paradijsvogelplant of Strelizia is een van de sierlijkste kamerplanten. Geef ‘m genoeg zon en hij staat vol trots in mooi te zijn. Hoe groot deze plant wordt, ligt aan de grootte van de pot. Hij kan van een pot met een diameter van 25 centimeter gerust groeien naar eentje van 60 centimeter. Neem bijvoorbeeld deze potten van Kave Home met zichtbare textuur. De warmte van terracotta staat prachtig bij de groene bladeren.

LEES OOK

Lees verder onder de advertentie

Maak een statement: de 5 mooiste grote kamerplanten op een rij.

Aardewerk

Potten van aardewerk zijn altijd goed. Een mix van aardewerken potten in verschillende tinten zorgt bijvoorbeeld voor een warme en Mediterraanse sfeer. Al helemaal in combinatie met een tropische plant als de Kentiapalm. Deze pot van Serax is afgewerkt met een mooie glazuurlaag en heeft een kleur waar we alleen maar heel erg vrolijk van worden.

Op hoge poten

Voor een XL kamerplant als de Monstrera is een pot op hoge poten geen verkeerd idee. Deze plant is niet bang om zijn bladeren rijkelijk te showen en met een plantenstandaard geef je ‘m de ruimte om te groeien. De plant komt zo beter tot zijn recht en er ontstaat meer lucht in de woonkamer. Deze plantenstandaard van Ferm Living is rond van vorm en past met zijn basic kleuren bij iedere woonstijl. En met een diameter van 40 centimeter is ie groot genoeg!

Lees verder onder de advertentie

Less is more

Bananenplanten groeien recht omhoog en laten hun bladeren vanaf de top sierlijk naar beneden hangen. Wanneer ze de ruimte hebben om te groeien, kunnen ze zelfs het plafond raken. Wat ons betreft verdient de bananenplant een pot die zijn vormen benadrukt. Een smalle en hoge pot zou ‘m prachtig staan, bijvoorbeeld deze simpele van Elho. Meer heeft deze XL kamerplant niet nodig.

Shop potten…

Bron: Beeld: vtwonen weer verliefd op je huis | seizoen 14 aflevering 1 | styling Frans Uyterlinde | fotografie Margriet Hoekstra

Lees verder onder de advertentie