4x stylen met posters in lijsten

beeld vtwonen Beeld

Voor de derde keer alweer brengt vtwonen het posterboek uit. Een boek in magazine-vorm vol met leuke quotes, mooie illustraties, inspirerende sfeerbeelden en pakkende graphics! Fijn om door te bladeren, maar nog leuker om je favoriete posters uit te scheuren en deze op te hangen in huis.

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld

Botanische serie

Om jullie wat inspiratie te geven ging ik thuis aan de slag met de posters uit het posterboek. Ik bladerde het boek eerst een aantal keer door om te zien wat voor leuks er allemaal in zat, eigenlijk voor ieder wat wils! Strakke grafische lijnen worden afgewisseld met handgeschreven teksten en fragiele bladeren of bloemen. Ik verzamelde alle posters met een botanische afbeelding die ook nog allemaal erg mooi bij elkaar passen. Zo kun je meerdere thema’s uit het posterboek halen door setjes te maken van posters in dezelfde stijl. Ik werd erg blij van deze botanische serie.

Posters door het hele huis

Ik stopte de meeste posters in zwarte lijsten en plaatste deze door het hele huis. Er is altijd wel een plekje waar je een poster kwijt kunt, toch? Bovenop het vintage wandmeubel in de woonkamer kwam een grote lijst met vier botanische afbeeldingen. Ik combineerde de afbeeldingen met kleurstalen in groen- en blauwtinten die ik nog had liggen. Deze kleurstalen geven de posters net even iets extra’s en dienen gelijk als een soort omlijsting van de afbeelding. Zo creëer je eigenlijk heel gemakkelijk een collage!

Lees verder onder de advertentie

In de slaapkamer houd ik het (voor mijn doen) graag rustig, dus hier kwam één poster in een lijst met passe partout. Dit is denk ik wel een van mijn favoriete posters uit het boek. Een prachtige illustratie van een palm op zo’n mooie grijsgroene kleur, I like! Deze poster vind ik erg mooi combineren met het okergeel en de planten.

beeld vtwonen Beeld

Poster op klembord

Op mijn werkplek kwam ook een poster met fijne illustratie die ik ook weer combineerde met een okergele kleurstaal en daaronder een printje. Ik klemde dit samen op een klembord vast en gaf deze een plekje op het groene commodekastje (van mijn vader geweest) waar mijn administratie en printer in zijn verstopt. Een mooi plaatje zo samen met de planten!

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld

Boven de zetel

Als laatste kwamen er nog twee ingelijste posters met bloem boven de zetel. De zwarte poster met witte bloem kwam in een kleine zwarte lijst met passe partout; ik vind dit altijd zo mooi zo’n wit kader om een beeld… De andere bloem gaf ik nog een extra kleuraccent met twee kleurstalen in oker- of eigenlijk bijna caramelkleur. Je kunt door gebruik van kleurstalen in groot formaat dus lekker experimenteren in combinatie met illustraties en posters. De wat grotere kleurstalen vind je vaak ook bij de doe-het-zelfzaak en anders bij de verfspeciaalzaak!

Ook zin om met dit leuke posterboek aan de slag te gaan? Je bestelt hem hier!

Lees verder onder de advertentie

MY ATTIC

beeld vtwonen Beeld

Marij Hessel heeft naast haar liefde voor vintage, DIY’s & keramiek ook een enorme voorliefde voor groen. Haar verzameling kamerplanten groeit gestaag want zij kan geen tuincentrum verlaten zonder een nieuwe plant onder haar arm. Op vtwonen.be/myattic laat Marij zien welke kanten je allemaal op kunt met groen in huis. De mogelijkheden zijn eindeloos! En je hoeft echt geen groene vingers te hebben! Voor meer inspiratie kun je Marij volgen op haar blog MY ATTIC.

Bron: tekst en fotografie Marij Hessel

Lees verder onder de advertentie