Van schilderij tot spiegel: wanddecoratie in de slaapkamer

beeld vtwonen Beeld

Wat is er nu leuker dan van je slaapkamer een knus nest te maken? Je bed staat, er zit kleur op de muren, de gordijnen hangen en het bedtextiel ligt. En toch mist er nog iets… Maar natuurlijk, de finishing touch: wanddecoratie in de slaapkamer! Wat zijn de mogelijkheden en waar moet je op letten? Wij geven je alle info.

Lees verder onder de advertentie

Welke muurdecoratie is geschikt voor de slaapkamer?

Als je iets wilt in je slaapkamer dan is het natuurlijk rust. Er zijn talloze soorten wanddecoratie, maar kijk voor jezelf in hoeverre jij een slaapkamer wilt die rust uitstraalt en welke wanddecoratie daarbij past. Wil je iets persoonlijks, artistieks of functioneels? Je kunt alle kanten op! Naast dat wanddecoratie simpelweg mooi en sfeervol is, kan het ook geluiddempend werken – en dat is soms erg fijn voor de buren.

Soorten wanddecoratie

Het begrip wanddecoratie is natuurlijk ontzettend breed. Wat voor soorten wanddecoratie zijn er te verkrijgen?

Posters en foto’s

Wil je de slaapkamer persoonlijk maken? Ga dan voor zelfgemaakte foto’s aan de muur. Ben je een echte globetrotter bijvoorbeeld? Verzamel dan je mooiste reisfoto’s en geef deze een ereplekje op de muur. Of vind jij familie belangrijk? Ga dan voor een mooi familieportret. Je kunt je foto’s op tal van materialen laten afdrukken. Denk aan canvas, hout, plexiglas of aluminium.

Lees verder onder de advertentie
Kussenslopen , laken , grijze plaid, witte gebreide sprei, lamp (Ikea). Lage tafel 40x70x70 cm (De Troubadour). Knuffelbeer in kussen, poster Raw Color(Edwin Pelser). Beeld

Kijk ook eens online naar mooie posters. Dit kunnen foto’s zijn, maar ook abstracte kunst

Ook kun je natuurlijk online speuren naar mooie foto’s van professionele fotografen om jouw muur op te fleuren. Kijk ook eens online naar mooie posters. Dit kunnen foto’s zijn, maar ook abstracte kunst. Voordeel: posters zijn over het algemeen vrij goedkoop en als je ze inlijst ziet het er prachtig uit.

Lees verder onder de advertentie

LEES OOK
Van wandplank tot wandkleed: wanddecoratie voor de woonkamerFietje

beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld

Schilderijen

Of je nu voor abstracte kunst gaat of een traditioneel landschap of portret: voor kunst is altijd plek. Een schilderij boven je bed is een echte eyecatcher! Style daarom de rest van het interieur bijpassend aan het schilderij en ga voor beddengoed en woonaccessoires in dezelfde kleurtinten.

Wandkleden

Erg geschikt voor de intiemste kamer van het huis, want het geeft een warme touch aan de ruimte: een groot wandkleed aan de muur. Ga bijvoorbeeld voor een groot macramé-exemplaar om direct bohemian vibes in huis te halen.

Lees verder onder de advertentie

Wandplanken en wandrekken

Functioneel én mooi: dat zijn wandplanken en wandrekken. Stal je favoriete foto’s, souvenirs, planten of koffietafelboeken uit op je wandplank of -rek en die saaie muur ziet er in een handomdraai een stuk speelser uit. Het voordeel: door er andere accessoires op uit te stallen, krijgt je muur direct een andere look. Deze stoere zwarte exemplaren passen mooi in een industriële woonstijl!

Spiegels

Grote spiegels, kleine spiegels, ronde spiegels, rechthoekige spiegels: spiegels zijn hot. Combineer verschillende soorten op de muur voor een speelse wand. Bovendien werken spiegels optisch verruimend; fijn in een kleine ruimte.

LEES OOK
Maak het nog knusser: wanddecoratie in de slaapkamer

Lees verder onder de advertentie

Grote spiegels, kleine spiegels, ronde spiegels, rechthoekige spiegels: spiegels zijn hot.

beeld vtwonen Beeld

Klokken

Net als een spiegel is een klok natuurlijk hartstikke functioneel. Maar tegenwoordig is een klok ook een echt designitem. Stap jij altijd nét iets te laat uit bed? Kies een exemplaar dat past bij de stijl van je slaapvertrek en in verhouding is met de muur.

Lees verder onder de advertentie

Waar hang je de muurdecoratie?

Wat je vaak ziet en erg stijlvol is, is om een grote foto, schilderij of kunstwerk aan de muur te hangen waar het bed tegenaan staat. Je zet hiermee een echt statement. Wil je liever vanuit je luie bed zélf kunnen koekeloeren naar het schilderij of die foto? Dan kun je het natuurlijk ook op de muur tegenover het bed ophangen.

Hoe hang je wanddecoratie op?

Het is natuurlijk afhankelijk van de wanddecoratie hoe je deze moet bevestigen aan de muur. Veel hobbyklussers vinden het spannend en niet prettig om in de muren te boren. Check bij aankoop van het product wat de mogelijkheden zijn. Soms is een klein spijkertje in de muur al voldoende. Maar er zijn ook andere manieren om boren te vermijden, lees het in dit artikel.

Wanddecoratie in verschillende woonstijlen

Natuurlijk wil je dat de wanddecoratie matcht met de stijl van je (slaapkamer)interieur.

Lees verder onder de advertentie

Kortom, bepaal je woonstijl in de slaapkamer en kijk online welke wanddecoratie daar vaak bij gebruikt wordt en er mooi bij past. Wist je trouwens dat je in de vtwonen-shop ook je woonstijl kunt aanvinken als filter als je op zoek bent naar wanddecoratie? Zo vind je jouw favo wanddecoratie precies in jouw interieurstijl.

Voor aan de muur…

Lees verder onder de advertentie

Bron: Beeld 1: vtwonen 09-2018 | styling Cleo Scheulderman | fotografie Jeroen van der Spek. Beeld 2: vtwonen 07-2011 | styling Fietje Bruijn | fotografie Dennis Brandsma. Beeld 3: vtwonen 07-2016 | styling Marianne Luning | fotografie Tjitske van Leeuwen. Beeld 4: vtwonen 11-2020 | styling Cleo Scheulderman | fotografie Jeroen van der Spek. Beeld 5:vtwonen 02-2019 | styling Liza Wassenaar | fotografie Sjoerd Eickmans