Strepen, ruiten én bloemen: een gouden combi op bed

Poef, bijzettafel, schaaltje, kussens en sprei Nox Studio Interiors. Witte lamp Oluce, hanglamp Westwing. Verf op lambrisering Inchyra Blue van Farrow & Ball, behang Arte. Bed Wehkamp, hoofd-kussens Hema, gordijnen Dappermarkt. Beeld

More is more en dat grenzeloos mixen en matchen mag je gerust doortrekken tot in de slaapkamer. Door de mooiste en minst voor de hand liggende combinaties te verzinnen, maak je het echt jouw unieke plek. Exit met dat eeuwige witte beddengoed en geef de strepen, ruiten, bloemen en panterprints een warm welkom.

Lees verder onder de advertentie

Maximalisme

Het tegenovergestelde van minimalisme? Maximalisme! Muurbloempjes gaan de deur uit en maken plaats voor prints en gouden combinaties. Wie een slaapkamer vol warme kleuren binnenstapt, wordt direct omarmd en gaat een zorgeloze nacht tegemoet. Maak het bed op als in een hotel: met knisperend beddengoed, lekker veel kussens en een mooie sprei.

LEES OOK
Niks less is more, maximalisme is de trend

Combineren en uitproberen

Combineren is eigenlijk een kwestie van verschillende opties uitproberen en een beetje out of the box denken. Wanneer je de verschillende prints en patronen binnen dezelfde kleurfamilie houdt, dan kun je best gek doen zonder dat je er gek van wórdt. Aardetinten variëren van donkerbruin naar beige en oranjerood en daar kun je flink wat kanten mee op. Ben je meer van de koele tinten? Dan is stoer denim, het donkerste indigo en zachtgrijs ook zo’n goede combi. En durf je meer aan, dan mix je het met okergeel en warm oranje.

Lees verder onder de advertentie

LEES OOK
Kleurcontrasten: durf kleuren te combineren

Hotelchic het bed opmaken

Een royaal opgemaakt bed, rijkelijk gevuld met kussens en natuurlijk het allerzachtste beddengoed, nodigt uit tot een vroeg erin en laat eruit. Wil je ook zo’n hotelbed waar je het liefst in- en met een noodgang opduikt? Dan zijn er een aantal trucs om dat thuis ook voor elkaar te krijgen.

Investeer allereerst in mooi beddengoed. Er zit meestal een aardig prijskaartje aan, maar meer dan twee overtrekken heb je er eigenlijk niet nodig. Bovendien zorgen goed ademende stoffen voor een betere nachtrust en draag je dekbedovertrekken met het BCI (Better Cotton Initiative) ook nog bij aan de verbetering van de katoenteelt. Ook het beddengoed uit de nieuwste vtwonen collectie draagt dit keurmerk. Vul vervolgens de standaard twee hoofdkussens aan met een veelvoud daarvan in verschillende kleuren en formaten. Bloemen, strepen, ruitjes… maak het zo gek als je aankunt. Maak het bed daarna af met een sprei of een tweede dekbed met contrasterende hoes. Heerlijk voor koude winters!

Lees verder onder de advertentie

LEES OOK
Net als in een hotel: zo maak je een bed mooi op

Shop de stijl…

Bron: beeld: vtwonen 06-2021 | Productie CocoFeatures | Fotografie Muk van Lil

Lees verder onder de advertentie