Slaapkamer ideeën; donkere of lichte kleuren?

De slaapkamer is een van de belangrijkste ruimtes in huis, namelijk de ruimte waar je tot rust komt. Kleurgebruik is hier misschien nog wel belangrijker dan in de overige vertrekken van het huis. Als de sfeer in de slaapkamer onrustig is, slaap je slecht en krijg je onvoldoende nachtrust. Wij geven je inspiratie en een aantal slaapkamer ideeën.
maak zelf een hoofdboard

Slaapkamer ideeën met kleur

Kleuren hebben een psychologische werking op de mens. Zo is bewezen dat de kleur rood bijvoorbeeld agressie opwekt. Het is dan ook niet altijd verstandig om de muur van je slaapkamer rood te verven. Tenzij je meer passie in de slaapkamer wilt en rood combineert met groen als complementaire kleur. In tegenstelling tot rood werkt de kleur blauw juist heel rustgevend. Andere kleuren die bij uitstek geschikt zijn voor de slaapkamer, zijn basic tinten als wit en beige, maar ook groen en zachtgeel.

Kleur in de slaapkamer zonder verf

Voor meer kleur in de slaapkamer hoef je niet perse met verf aan de slag. Ook met accessoires en meubelen voeg je eenvoudig kleur toe. Neem als voorbeeld de slaapkamer hierboven met de gele plaid. Deze kamer oogt heel kleurrijk, terwijl de wanden zijn geverfd in de kleur wit. Een nachtkast of sprei in een felle kleur of pasteltint doet het altijd goed. Of houd de basis en accessoires wit en ga voor gekleurde gordijnen. Op Myhomeshopping.nl vind je naast bedden ook volop inspiratie voor accessoires voor de perfecte slaapkamer. Van poef tot dekbedovertrekset.

Slaapkamer ideeën

Wil je van jouw slaapkamer echt iets bijzonders maken? Ga dan aan de slag met het beddenhoofd. Er zijn diverse DIY ideeën te vinden voor een uniek hoofdeinde. Wat dacht je van een hoofdboard van canvas en plaatstaal of ga aan de slag met steigerhout.

nog meer: slaapkamer