4x woonidee: een lichte slaapkamer vol interieurhacks

In de slaapkamer van Maud en Maarten is gekozen voor lichte kleuren: beige, wit met een vleugje terracotta. En door het aangrenzende balkon krijgt de kamer een frisse, luchtige uitstraling. Ook dit effect in de slaapkamer krijgen? Lees hier hoe.

vtwonen special tiny houses | lichte slaapkamer met beige, terracotta en lichtblauwe tinten
Marokkaanse kussens en bruiloftsdeken The Weavery Shop. Wandplanken Praxis. Kunstwerken Annemieke van Beek via artinreturn.nl. Grachtenpandjes cadeau gekregen. Gouden kever Action. Gouden fotolijstje Sissy-Boy Homeland. Kandelaar H&M Home. Kaarsen Diptyque. Parfum Byredo. Hanglamp Ikea.
vtwonen special tiny houses | kijkje vanaf de slaapkamer naar het balkon, met een natuurlijke balkonrand en linnen witte gordijnen
Bruiloftsdeken The Weavery Shop. Stoel Old Harry’s.

1. Uitstalmuur

Net zoals in de lichte slaapkamer van Maud en Maarten een schoorsteen of inham in huis? Maak met planken van de inkepingen een kast. Dat is slim én sfeervol. En als je dat dan inricht op basis van een kleurpalet krijg je nét zo’n schitterend resultaat.

2. Open gevoel

Kleed je balkon (of tuin) aan in een stijl die bij de inrichting past. Zo lopen binnen en buiten in elkaar over. Lange, voile gordijnen zorgen voor een fris, luchtig accent.

vtwonen special tiny houses | witte kast hoog met een groene jurk hangend aan de kast en een een velours stoel
Kledingkast Ikea. Stoel Old Harry’s.
vtwonen special tiny houses | grijze grote bank in de woonkamer van het appartement van Maud en Maarten, met een New York en Amsterdam poster aan de muur
Bank Westwing, zwart-wit kussen en twee groene kussens H&M Home, rond kussen Jysk, drie witte kussens The Weavery Shop, plaid Jysk. Vloerkleed en bijzettafel Karwei. Kandelaar Living-in By Romy’s. Stolp en giraffe Action. Geurkaars Skins Cosmetics. Zwarte vloerlamp herkomst onbekend. Spots plafond lampenlicht.nl. Posters My Guide To New York en Parijs van David Ehrenstråhle, myguideto.se.

3. Glansdeuren

Kasten met lange, smalle deuren zorgen dat je blik omhooggaat. Hierdoor lijkt het plafond hoger. Hoogglans reflecteert bovendien al het licht wat er binnenkomt wat voor ruimtelijkheid zorgt. Win-win.

4. Plof hier maar neer

Ga juist niet in de weer met tiny meubels, maar durf voor groot te gaan. Met een volumineuze bank (of bed) en een groot kleed maak je meteen duidelijk: hier wordt gerelaxt.

BEKIJK DE HELE WONING
Binnenkijken in een jaren 30-appartement met lichte kleuren

nog meer: slaapkamer