Bed met opbergruimte

In een kleine slaapkamer kan je wel extra opbergruimte gebruiken. Vaak ben je al blij als er net een bed en kledingkast in de ruimte past. Maar waar laat je nou al dat beddengoed, die tientallen paren schoenen en de logeerspullen? Gewoon onder het bed! Er zijn veel bedden met opbergruimte te koop. Al is een bed met opbergruimte ook goed zelf te maken.

Bedden met opbergruimte

Onder het bed heb je enkele vierkante meters welke heel nuttig benut kunnen worden. Je kunt lades of bakken onder het bed schuiven, maar er bestaan ook bedden met lades. Zo creëer je de meeste opbergruimte. Bij de Ikea verkopen ze twee soorten bedden met opbergruimte. De Brimnes is wit en heeft vier ruime lades. Het exemplaar is ook extra hoog waardoor het diepe lades zijn waar je veel in kwijt kunt.

Zelf aan de slag

Als je handig bent, kan je zelf een bed met opbergruimte proberen maken. Zo’n bed met breed uitgemeten bedpodium geeft een grootse indruk. In de lades eronder kan je heel veel spullen kwijt.

Hoe hoger je het bed maakt, hoe meer bergruimte er vrij komt. Het meest ruimtebesparend is dus een hoogslaper. Wanneer je zelf een hoogslaper maakt, is het even een klus, maar je hebt straks zeeën van ruimte.

Opbergruimte in het hoofdeinde

Heb je nu al een goed bed, maar wil je nét iets meer bergruimte voor boeken, slaapspullen en nachthemden? Dan is een nieuw hoofdeinde misschien een idee. Dat is te koop bij de Zweedse meubelketen Ikea,maar je kan het ook zelf maken. Door een compleet nieuw hoofdeinde met lades achter je bed te zetten, krijg je achter het bed fijn veel opbergruimte.

Bron: Fotografie Jeroen van der Spek

nog meer: slaapkamer