Lekker slapen met linnen dekbedovertrekken

beeld vtwonen Beeld

Met de linnen dekbedovertrekken van By Mölle kom jij de winter wel door! Linnen houdt namelijk bij koud weer warmte vast. Maar een linnen dekbedovertrek heeft nog veel meer voordelen.

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld

Over By Mölle

By Mölle is opgericht door zussen Eveline en Marianne Maat. Met het bedrijf hebben ze hun passie voor design gecombineerd met de ambitie om de wereld een beetje mooier te maken. By Mölle maakt namelijk alleen gebruik van natuurlijke, milieuvriendelijke materialen. De linnen stoffen die By Mölle gebruikt, is ontwikkelt in samenwerking met één van de oudste linnenweverijen van Litouwen. Met 200 werknemers in de weverij wordt daardoor de lokale economie bevorderd.

Milieuvriendelijke bedlinnen

De dekbedovertrekken van By Mölle worden gemaakt van linnen. De eigenaren hebben hier bewust voor gekozen. Linnen is namelijk drie keer sterker dan katoen. Bovendien reguleert het warmte. Daarom is een linnen dekbedovertrek koel in de zomer en houdt het bij koud weer warmte vast. Ook is linnen heel milieuvriendelijk. Het wordt gemaakt van vlas, een soort gras dat groeit langs de Europese kust.

Lees verder onder de advertentie

De stoffen voor het bedlinnen van By Mölle zijn chambray geweven, wat betekent dat wit garen wordt gecombineerd met één andere kleur. Doordat de garens eerst worden geverfd in plaats van de stof als geheel, krijgen de kleuren diepte en is de structuur van de stof meer zichtbaar.

Het bedlinnen wordt al van tevoren gewassen, zodat het niet meer krimpt en lekker zacht is. Ook fijn: linnen beddengoed hoeft niet gestreken te worden. Laat het buiten drogen en stop het eventueel de laatste tien minuten in de droogtrommel om weer het zachte gevoel te krijgen. Linnen wordt door het gebruik alleen maar mooier en zachter, goed voor jaren slaapplezier!

Wil je meer informatie over de dekbedovertrekken van By Mölle of wil je gelijk een dekbedovertrek bestellen? Kijk dan op de website van By Mölle.

Lees verder onder de advertentie

Bron: By Mölle | Fotograaf beeld 1: Eveline Maat