Geen overbodige luxe: hier koop je een stijlvolle slaapzetel of slaapstoel voor logés

Bijzettafel Weylandts. Slaapbank Giraffe Designs. Plaid Woolworths. Kussens Oooh Interiors. Grafisch kunstwerk Vicky Sanders. Koeienhuid African Leather and Skins. Salontafel Coricraft. Beeld

Heb je weleens logés? Dan is een fijn logeerbed geen overbodige luxe. Een nog handigere oplossing is een slaapzetel, of zelfs slaapstoel. Die zijn anno nu ook nog eens hartstikke stijlvol.

Lees verder onder de advertentie

Slapen op een slaapzetel

Een slaapzetel is een fantastische uitvinding voor wie vaak logés heeft. slaapzetels zijn er in allerlei soorten, maten en materialen. Sommige slaapzetels bieden ruimte voor twee logés, sommige voor maximaal één persoon. Tegenwoordig zijn er onwijs veel mooie slaapzetels te koop in allerlei soorten en maten. Het is best een verrassing dat er uit zo’n leuk zetel nog een lekker bed kan komen. Voor een groot overzicht van allerlei slaapzetels die online verkrijgbaar zijn, ga je naar de vtwonen shop.

Slapen in een slaapstoel

Geen ruimte voor een grote slaapzetel? Dan is een slaapstoel de oplossing. Op een slaapstoel kan maximaal één logé slapen, maar hij neemt veel minder ruimte in. Hierdoor past hij vaak makkelijk naast de bank in de woonkamer, in een hoekje van de studeerkamer of in de kinderkamer. Het hoeft geen overduidelijke slaapstoel te zijn. Nee, een slaapstoel kan mooi zijn, lekker zitten én ook nog eens tot bed om te toveren zijn. Kun je toch geen leuke slaapstoel vinden? Dan kun je er ook zelf een maken.

DIY: slaapstoel maken

Zelf een slaapstoel maken is niet zo ingewikkeld. Met een simpele handeling maak je na het vertrek van je gast weer een leuk zitje van de slaapstoel. Het complete zelfmaakplan vind je hier hier.

Lees verder onder de advertentie

Slaapzetel in de kinderkamer

Kinderen zijn dol op logeerpartijen. Lekker geinen en giebelen met vriend(inn)en. Heb je geen zin om steeds dat luchtbed op te blazen? Dan is een slaapzetel op de kinderkamer een erg handig en praktisch idee. Als er geen logés zijn, heeft je kind een bank om lekker op te relaxen. Kortom: het is geen overbodige luxe, maar onwijs handig.

Shop direct een slaapbank…

Bron: Beeld: vtwonen 08-2013 | styling Marianne Luning | fotografie Tjitske van Leeuwen