Deze indeling van de slaapkamer zorgt voor een betere nachtrust

Sprei Bloomingville. Kussens H&M Home, Au Maison, Ilva. Kruk Broste Copenhagen. Vergelijkbare verfkleur Steel Blue van Pure & Original. Overig herkomst onbekend. Beeld

Goed slapen is een must. Wist je dat de indeling van je slaapkamer hieraan bij kan dragen? Wij zetten een paar dingen op een rij die je in principe vandaag nog kunt veranderen aan de inrichting van je slaapkamer, waardoor je vannacht nog een betere nachtrust krijgt. Beloofd!

Lees verder onder de advertentie

Het bed

We beginnen met het belangrijkste meubel in de slaapkamer: het bed. Voor de beste slaapervaring zet je het bed in het midden van de kamer, zodat je er aan beide kanten in zou kunnen stappen. Dit is volgens de Feng Shui richtlijnen, waardoor je meer rust gaat ervaren. Ook is het volgens diezelfde richtlijnen goed om te zorgen dat je vanuit je bed de deur kunt zien. Dit geeft de meeste mensen een veilig gevoel, waardoor je uiteindelijk ook met meer rust in slaap kunt vallen.

Afgesloten

Woon je in een studio, loft of kamer en is de slaapkamer daardoor onderdeel van de rest van je huis? Probeer dan (voor zover dat kan) de slaapkamer van de woonkamer af te sluiten met een roomdivider (zoals deze mooie van MADE), of een kast.

Een rode draad

Voor een betere nachtrust is het ook belangrijk om eenheid te creëren in de slaapkamer. Probeer dus niet te veel verschillende kleuren, texturen en vormen te mixen in de slaapkamer. In de woonkamer en in de andere ruimtes in huis kun je natuurlijk wel helemaal losgaan! Tip: natuurlijke materialen zorgen over het algemeen voor een rustige look. Denk bijvoorbeeld aan een houten kledingkast en mooie linnen gordijnen.

Lees verder onder de advertentie

LEES OOK
Dit zijn kalme kleuren voor de slaapkamer

Houd de slaapkamer de slaapkamer

Wil je goed slapen in een slaapkamer, gebruik de kamer dan ook daadwerkelijk voor rustgevende activiteiten en ga er bijvoorbeeld niet ook nog sporten of werken. Zorg dat sportspullen zoals gewichten en het bureau waar je aan werkt in een andere ruimte staan. Hierdoor kan je namelijk in een heel andere stemming komen, die niet echt past bij ultieme rust.

Shop alles voor de slaapkamer…

Lees verder onder de advertentie

Bron: vtwonen 12-2021 | Productie Living Stories | Styling en tekst Pia Olsen | Fotografie Stine Christiansen | Tekstbewerking Christine van der Hoff