3x het mooiste behang voor in de slaapkamer

Behang Palm Jungle F111/2005 Cole & Son, bed boxpring Eastborn, wandlampen gekregen van Nicolettes ouders, handgemaakte berber pompomdeken The Souks, wit beddengoed Four Leaves, vloerkleed Ikea, kussens Doris voor HKliving, vloer whitewashed eikenvloer De Oude Plank, groen tafeltje Loods 5, krukje Rice vintage, geurstokjes Marie-Stella-Maris. Beeld

In de slaapkamer kom je om te cocoonen, uit te rusten en weer op te laden voor een nieuwe dag. En naast dat ie vooral comfy moet zijn, mogen er best wat zintuigen geprikkeld worden. Creëer daarom een fijne balans met een accentmuur met behang in de slaapkamer. Dit zijn de mooiste prints.

Lees verder onder de advertentie

Textielbehang

Met textielbehang in de slaapkamer voel je je de koning te rijk. Het weet de kamer als geen ander een chique twist te geven en zorgt voor een betere akoestiek. Textielbehang heeft vaak een fijne textuur, doordat het wordt vervaardigd uit wol, linnen of katoen. De subtiele patronen worden er vervolgens met een speciale techniek op gedrukt en juist dat maakt het behang zo mooi. Het is bijna magisch wat dit behang met de sfeer kan doen.

LEES OOK

Mooie stoffen aan de muur: van theedoek tot tapijt

Lees verder onder de advertentie

Kraanvogels

Behang met Japanse kraanvogels in de slaapkamer is een trend die maar niet lijkt te verdwijnen. Waarom we deze vogels zo mooi vinden? Misschien omdat ze symbool staan voor schoonheid, maar waarschijnlijk ook omdat ze zo sierlijk zijn. Een patroon van vliegende kraanvogels in zachte kleuren geeft de slaapkamer een elegante look. Je hoeft alleen maar te bedenken waar ze naartoe vliegen om in slaap te vallen.

Natuurgetrouw

Behang met natuurgetrouwe patronen past bij iedere woonstijl: van romantisch tot modern. Je kunt er verschillende kanten mee op, maar tegenwoordig zien we veel patronen waarin bloemen, planten of bladeren zich herhalen. Deze mix van organische vormen en symmetrische lijnen maakt het fijn om naar te kijken. Houd de slaapkamer sereen met zachte tinten of breng ‘m tot leven met frisse kleuren, net als de groene palmbladeren in de slaapkamer van vtwonen hoofdredacteur Nicolette Fox.

Shop de stijl…

Lees verder onder de advertentie

Bron: vtwonen 12-2020 | Styling Ilona Jongepier | Fotografie Dana van Leeuwen