Zo geef je de slaapkamer een hotel chic make-over met een budget van € 500

beeld vtwonen Beeld

Misschien heb je ooit overnacht in een luxe hotel in New York of Parijs en krijg je die nacht maar niet uit je hoofd. Het zachte beddengoed, de luxe materialen, het warme kleurpalet, je wilde gewoon niet terug naar huis. Maak van je eigen slaapkamer een hotel chic-paradijs! Met deze stappen lukt dat met een budget van € 500. Wedden dat jij na deze make-over elke nacht slaapt als een koning(in)?

Lees verder onder de advertentie

Hotel chic in de slaapkamer

Bij de trendstijl hotel chic draait het erom een gevoel van decadentie neer te zetten. Marmer, goud en velvet staan daarbij centraal. Deze rijke materialen stralen luxe uit en geven het gevoel dat je in een vijfsterrenhotel bent. Ga voor het rijkste gevoel ook voor een donker, warm kleurpalet. Hoewel krakend witte lakens ook goed bij een hotelkamer passen, zorgen diepe tinten voor een chique sfeer.

Hoofdbord van wandpanelen

Het center piece van een hotelkamer is natuurlijk het bed. De kroon van het bed? Een hoofdbord. Je kunt zelf een hoofdbord maken om kosten te besparen. Of, als je twee linkerhanden hebt, een los hoofdbord online bestellen. Ook makkelijk én effectief: wandpanelen aan de muur bevestigen waar je het bed voor zet. Op Etsy vind je tal van exemplaren, bekleed met de chique stof fluweel, voor een kleine prijs. Zorg ervoor dat het hoofdbord of de wandpanelen hoger en breder zijn dan het bed. Hoe groter, hoe meer luxe het uitstraalt.

Kosten: reken op een uitgave tussen de € 100 en € 200. Deze velvet wandpanelen kosten € 130 voor 12 panelen. Ga je zelf aan de slag, dan ben je zo’n € 100 tot € 150 kwijt.

Lees verder onder de advertentie

Fluffy beddengoed in lagen

Hotelbedden worden vaak opgemaakt in lagen. Dat geeft ze een fluffy uitstraling, waardoor je er direct in wilt kruipen. Kies beddengoed met een hoge plof-factor, bijvoorbeeld gevuld met dons. Kies daarbij een dekbedovertrekset van een luxe materiaal, zoals linnen of satijn. Wil je het bed extra aantrekkelijk maken? Ga dan voor twee dekbedden in verschillende overtrekken. Hiermee kun je de slaapkamer mooi stylen en makkelijk tussen een warmer en koeler bed switchen. Lees hier meer tips voor het mooi en royaal opmaken van je bed.

Kosten: reken op € 50 per dekbedovertrekset en minimaal € 50 per dekbed. Ga voor een vierseizoenendekbed dat uit twee delen bestaat, dan kun je ze allebei gebruiken voor een fluffy uitstraling. Dit dekbed met vulling van veren en dons kost € 45. Dit donkere, satijnen dekbedovertrek scoor je voor € 30.

Nachtkastje als eyecatcher

Een simpel houten ladekastje kom je niet tegen in een chic hotel. Boetiekhotels zetten vaak designmeubels en opvallende bijzettafels naast het bed. Kies daarom voor een echte eyecatcher als nachtkastje. Houd bij het uitkiezen de materialen in gedachten die thuishoren in een hotel chic-slaapkamer: messing, goud, marmer en ander natuursteen.

Lees verder onder de advertentie

Kosten: je hebt al een bijzettafel voor € 30, zoals deze met gouden poten en een groen blad. Je kunt ook twee tafels in verschillende hoogtes naast elkaar zetten, zoals deze set van € 65. Zo heb je bijvoorbeeld meer ruimte om een lamp neer te zetten naast het bed.

Stijlvol licht in de nacht

Nu de bijzettafel staat, is het tijd voor verlichting. Je kunt een tafellamp op het nachtkastje zetten of kiezen voor een wandlamp aan de muur. Bij die laatste optie is het mooi om te spiegelen en dezelfde lamp aan beide zijden van het bed op te hangen. Symmetrie geeft een luxe uitstraling.

Kosten: deze wandspot kost € 20 en deze gouden tafellamp is nu € 31. Als beide kanten van het bed een lamp krijgen ben je dus gemiddeld zo’n € 50 kwijt.

Lees verder onder de advertentie

Versieren met kussens en plaids

Nu je een sterke basis hebt gelegd, is het tijd voor de overtreffende trap. Hotel chic gaat namelijk hand in hand met overdaad en decadentie. Kleed je bed aan met een sprei of plaid en een aantal mooie sierkussens. Ga voor velvet in een tint die past bij het hoofdbord en wissel af met kussens in verschillende vormen.

Kosten: voor € 15 tot € 20 scoor je al leuke velvet kussens, zoals dit bolsterkussen. Ook plaids kun je onder de € 20 vinden, zoals deze zachte flanellen variant.

Lees verder onder de advertentie

Hotel chic-slaapkamer met een klein budget: het totaalplaatje

Voor deze hotel chic make-over moet je rekening houden met een uitgave van € 350 tot € 650. Hoe het precieze kostenplaatje uitpakt, ligt natuurlijk ook aan de keuze van het merk, de kwaliteit en het soort product. Met een budget van € 500 lukt het in ieder geval om je slaapkamer een hotel chic make-over te geven.

Benieuwd welke make-overs je nog meer kunt doen in huis met een klein budget? Bekijk hier al onze tips.

Bron: Beeld: vtwonen 12-2016 | styling Cleo Scheulderman | fotografie Jeroen van der Spek

Lees verder onder de advertentie