Pick of the week: boek ‘Matcha’ van W&P Design

Een heel boek over alleen thee, kan dat? Wel met het fantastische boek Matcha van W&P Design. In dit boek leer je wat deze groene thee nu precies is en wat je er mee kunt doen. Zo staan er recepten in voor een matcha meringue taart en matcha gin & tonics. Klinkt goed, toch?

Geen gewone thee

Als we social media mogen geloven is dit groene drankje het dagelijkse kopje koffie aan het verslaan als energiebooster. Matchapoeder bevat wel cafeïne, maar geeft geen vervelende bijwerkingen zoals rusteloosheid of hoofdpijn. Zeker iets om voor open te staan dus.

Dit boek vertelt je alle ins en outs over dit bijzondere groene poeder; zo bestaan er speciale matcha bars, maar je kunt er natuurlijk ook in je eigen keuken mee aan de slag gaan. Er staan veel zoete en hartige recepten in, en ook drankjes en cocktails worden niet achterwege gelaten. Het is het eerste boek dat de twee kanten van deze groene thee laat zien: het drankje dat al eeuwenlang gemaakt wordt in Japan, en het gebruik ervan als superfood. Het is het perfecte boek voor de mensen die al fan zijn, maar ook voor degene die matcha juist wil leren kennen!

Onze vorige pick of the week gemist? Dat was het leuke speeltape voor kinderen.

nog meer: shopping