Opgeruimd staat netjes: de leukste opbergkasten

In een mensenleven verzamelen we een hoop spullen. Ook al wordt er regelmatig wat weggegooid, er blijft genoeg over om een huis mee te vullen. Een goede manier om spullen op te bergen is een stijlvolle opbergkast. Wij zetten de leukste opbergkasten voor je op een rij en laten je zien hoe je ze kunt stylen.
Opgeruimd staat netjes: de leukste opbergkasten

Open tentoonstelling

Open opbergkasten geven een ruimtelijk gevoel. Neem de opbergkast van het Nederlandse merk Zuiver. Met zijn zes verdiepingen is het de perfecte plek om de spullen ten toon te stellen waar je het meest trots op bent. Heb je toch een aantal spullen die wat minder mooi zijn? Doe ze in een paar mooie manden die je in de kast plaatst. Zo behoud je alsnog de ruimtelijkheid én zijn ook je minder mooie spullen stijlvol opgeborgen.

Opgeruimd staat netjes: de leukste opbergkasten

Achter gesloten deuren

In sommige gevallen willen we onze spullen niet tentoonstellen, maar alles uit het zicht opbergen. Een opbergkast met deuren of lades ruimt alle spullen uit het zicht op. En niemand die je spullen ziet, want alle ogen zijn op de prachtige buitenkant gericht.

Opgeruimd staat netjes: de leukste opbergkasten

Voor de allerkleinsten

Ook voor de allerkleinsten zijn er praktische en stijlvolle opbergmogelijkheden. Het merk Done by Deer heeft een aantal speelse opvouwbare manden en opbergboxen die prachtig staan in de kinderkamer om alle kleren, speelgoed en andere spulletjes netjes op te ruimen. Zo is er plaats om lekker te slapen en spelen.

Opgeruimd staat netjes: de leukste opbergkasten

Opbergtips voor de leukste opbergkasten

Leuk zo’n opbergkast, maar hoe deel je die praktisch in? Daarvoor geven wij een aantal handige tips. Groepeer je spullen in voor jou logische categorieën. Zo vind je gemakkelijk je spullen terug, ook al is het maar één kast. Zet de spullen die je het vaakst nodig hebt binnen handbereik. Zo kun je direct de nodige dingen pakken zonder daar lange benen voor te hebben of je rug te blesseren. In een gesloten kast kun je doorzichtige dozen gebruiken, waarin je de spullen legt. Label ze en je weet direct je spullen terug te vinden. Kies je voor een open kast? Gebruik dan mooie manden of lades voor je minder mooie spullen. Opgeruimd staat netjes!

Bron: 1. Zuiver – 2. Woood – 3. Done by Deer – 4. vtwonen

nog meer: shopping