Natuur aan de muur

Een mens knapt op van de natuur. En als een dagelijkse boswandeling of een frisse neus aan zee er niet in zit, haal je de natuur toch gewoon naar binnen?

Met natuur aan de muur is groen in huis nooit ver weg. Ideaal voor stadsmensen of zij die gewoonweg geen genoeg kunnen krijgen van bloemen en planten. Het brengt een huis meteen tot leven. Je kan buiten naar binnen halen door je huis om te toveren tot een ware jungle óf je gaat voor de subtiele(re) aanpak en doopt één wand om tot groene eyecatcher.

Hoe? We laten je vier verschillende opties zien.

1. Botanisch behang

Botanisch behang is al een tijd niet meer weg te denken uit ons interieur. En terecht, want zo’n behang heeft meteen impact. Je kan op de Bali-toer gaan met een exotische palmbomenprint, of net voor glamour kiezen met glans en rijke juweeltinten. Zo’n botanische print werkt trouwens ook heel mooi in zwart-wit.

2. Less is more

Het is een misverstand dat je in een kleine ruimte niet met grote objecten mag werken. Als je wil dat een ruimte groots oogt, moet je groots denken. Dat geldt ook voor alles wat je aan de muur hangt. Het kan een goede reden zijn om te gaan voor één grote poster of een kunstwerk aan de muur. Een oversized schilderij of foto zet de toon in de ruimte.

2. Je eigen kunstgalerij

Kan je maar moeilijk kiezen tussen al die leuke natuurgerelateerde tekeningen, foto’s, objecten en schilderijen die je aan de muur kan hangen? Goed nieuws: dat hoeft helemaal niet. Cureer je eigen kunstgalerie en hang alles wat je aanspreekt op. Dat geeft een huis kleur en persoonlijkheid. Het hoeven trouwens niet alleen ingelijste prints te zijn. Planten, borden, spiegels: alles wat je kán ophangen, mag erbij. Laat je inspireren door het biologielokaal van vroeger en leef je uit.

Natuur aan de muur - kleed

4. Knuffelmuur

Ook dol op al die mooie tapijten die je nu zoveel ziet? Geef ze de spotlights die ze verdienen door er eentje aan de muur te hangen. Het geeft een ruimte zachtheid, warmte en kleur. Als je een wandtapijt met natuurprint net iets teveel van het goede vindt, kan je beginnen met een kleiner exemplaar met geknoopt macramé. Ook leuk in combinatie met de eigen kunstmuur (zie hierboven).

Bron 1. Behang | BNwalls.com 2. vtwonen 01-2019 | Fotografie Stan Koolen | Styling Moniek Vissser 3. Fotografie Sjoerd Eickmans | Styling Carlein Kieboom, Liza Wassenaar 4. vtwonen 13-2018 | Fotografie Jeroen van der Spek | Styling Cleo Scheulderman

nog meer: shopping