Hortus aan huis: gerecyclede tuin musthaves met een groen hart

Zo’n avond waarop de temperatuur niet lijkt te zakken, de sfeerverlichting tot laat schijnt, de geur van citrusbomen in de lucht hangt en een tafel gevuld is met lekkers. Kan die worden gerecycled? Met deze tuin musthaves komt er geen eind aan de lange zomeravonden.

Op herhaling

Hun looks verraden niks, maar veel van deze zonaanbidders, gemaakt van gerecycled materiaal, zijn aan hun tweede leven begonnen. In zuidelijke sfeer, dankzij de combinatie van geel, natuurlijk hout en hier en daar een streep.

Groen hart

Isoleren, CO₂ compenseren of recyclen: deze stijlvolle tuinbasics draaien hun hand er niet voor om. Zelfs wanneer ze in stoer zwart verschijnen, hebben ze een groen hart.

Blijvertjes

Kwastjes, franjes, slingers… Of deze buitenmeubels nou op het terras of het balkon staan, ze brengen een portie Ibiza met zich mee. En een goed gevoel, want elk item is duurzaam gemaakt.

Bloemetjes en bijtjes

Wil je goed bezig zijn voor de aarde, dan boek je met deze items direct resultaat. De bloemen en insecten worden er blij van en jij ook. Want deze tuintoppers zijn een lust voor het oog.

Tuintips

Wil je het terras of balkon een make-over geven maar weet je niet goed waar te beginnen? Met een klein budget kom je al een heel eind. Bekijk hier het stappenplan voor een complete make-over met een klein budget. Of check dit artikel met zomerse tuintrends en shop tuin musthaves volgens de laatste trends. Zo weet je zeker dat je deze zomer buiten héérlijk kunt zitten.

Droomtuin

Meer tuintips weten? Of wil je aan de slag met een concreet tuinontwerp? Doe dan de vtwonen cursus Droomtuin.

Producten die we aanraden

nog meer: shopping