Zo begon het
De iconische Togo-stoel is in 1973 geïntroduceerd door het merk Ligne Roset en ontworpen door de Franse ontwerper Michel Ducaroy. Zijn ontwerpen waren vaak gericht op het creëren van comfortabele, eigentijdse meubels met een strakke, tijdloze uitstraling. Het ontwerp van de Togo-stoel was daarom gericht op informeel comfort. Het meubel staat vooral bekend om de afwezigheid van een traditioneel frame en door het gebruik van schuimrubber. Sinds de introductie heeft de Togo-stoel een status bereikt als een van de meest herkenbare stoelen in de wereld en daar hangt een prijskaartje aan.
Waar en hoe je de Togo goedkoper kunt scoren
Reliving, Pamono & Whoppah
Bij Reliving krijgen tweedehands meubels op duurzame wijze een tweede leven, dus ook de Togo-stoel. Dit proces is niet alleen goed voor het milieu en de portemonnee, maar heeft ook een ander voordeel: door het vernieuwingsproces kan de klant een eigen touch geven aan het meubel door bijvoorbeeld de stof en het patroon te kiezen. Ook bij Pamono zijn ze gek op de Togo-stoel en verkopen ze met liefde een tweedehands stoel of zelfs een set aan je door. Door het grote aanbod dat op deze site verkrijgbaar is kun je vast en zeker jouw toekomstige Togo-elementen vinden. Op de site Whoppah staan rond de 3000 tweedehands Togo-banken, -fauteuils en -sets te wachten om bij iemand te komen wonen. Waar je normaal gesproken zo'n € 2500 betaalt voor een Togo-stoel kun je hier gemakkelijk een item vinden voor een budgetvriendelijk prijsje. Whoppah, Togo in huis!
Online marktplaatsen
Op het moment van schrijven zijn op Marktplaats verschillende Togo-exemplaren beschikbaar. Houd ook eBay, Catawiki en 2dehands (Belgische Marktplaats) in de gaten. Het is het zeker waard om deze sites te blijven checken. Je weet maar nooit wanneer jouw droomfauteuil verschijnt. Zet bijvoorbeeld de notificaties van deze organisaties aan, zo mis je nooit een buitenkans!
Budgetversies van de Togo-stoel
Fatboy The BonBaron & Kave Home Club chair
Deze reus van een stoel is zeker een stijlvolle eyecatcher in huis. Met een water- en vuilafstotende hoes is hij geschikt voor elk huis, maar niet voor gebruik buitenshuis. De Bonbaron is duurzaam, stevig en zeker niet bang voor een stootje, dus ook als er kleine ruigratten rondrennen is deze variant een veilige keuze. Liever iets moderner? Dan is de Club-stoel van Kave Home misschien wat voor jou. Met een opklapbare hoofdsteun en helemaal gemaakt van schuim zit je altijd zacht.
HKliving Lazy Lounge Chair
Deze lounge chair van HKliving lijkt misschien wel het meest op de originele Togo-stoel van Ligne Roset. Hij heeft een uitnodigend jaren 70-ontwerp, maar door de prints en materialen is ie ook weer modern. Eén ding is zeker met deze lounge fauteuil: hij ziet er erg uitnodigend uit om in weg te zakken. Dat wordt lekker luieren!
Polspotten Puff & La Redoute zetel Malo
Deze vriendelijke stoel van Polspotten komt uit de Puff-collectie. Doordat hij van eigen bodem komt, wordt er gebruik gemaakt van lokale materialen en zijn transportkosten minder hoog. Extra duurzaam loungen dus. Vind je 'm iets te prijzig? De Malostoel van La Redoute ziet er ook uit alsof je er een avond in kan wegzakken en is iets goedkoper. Krijg je er geen genoeg van? De Malo heeft allerlei losse elementen die je aan elkaar vast kunt maken. Op die manier creëer je in een wip een hippe bank.
Casa Mike zetel & La Redoute Eserite fauteuil
Ja ja, Casa heeft ook een voet in de race. De Mike-zetel kost €249,- en is dus een stuk vriendelijker voor de portemonnee dan de echte designvariant. Deze cozy stoel past door de warme kleur en de comfortabele stof perfect in een landelijk interieur. Al lijken ze niet op elkaar, de La Redoute Eserite-stoel is net zo fijn geprijsd als de Casa. Deze eyecatcher is licht van gewicht en enorm comfortabel. Vouw je de stoel uit, wordt het een logeerbed. Hier een paar nachten op spenderen zal geen straf zijn.