5x sociaal shoppen: van deze cadeaus wordt iedereen blij

Mooi van buiten én van binnen, deze items hebben alles in zich om je grote liefde te worden: slim, curvy, grappig en bovendien goudeerlijk. In deze ideale huisgenoten is door de makers – op sociale werkplaatsen en in duurzame projecten – zoveel gevoel en passie gestopt, dat ontkennen geen zin meer heeft. 5x sociaal shoppen voor mooie cadeaus.

Blije muur

Mooi door Mij koppelt designers en dagbestedingen voor mensen met een beperking aan elkaar. Voor dit behang Heppie door Mij werd aan de makers gevraagd om hun collega’s na te tekenen. Graham & Brown maakte er vervolgens dit blije behang van. Leuk voor de kinderkamer of andere plekken die wel wat happiness kunnen gebruiken.

Bekijk behang Heppie

Fair trade design

Deze vaas is het resultaat van een bijzondere samenwerking tussen Vietnamese pottenbakkers en ontwerper Piet Hein Eek. De combinatie van traditionele schilderingen en de strakke, moderne vaas maakt het een echte ik-wil-‘m.

Shop de vaas

Lekker sfeertje

Deze roze lasergesneden lamp van Tjalle en Jasper is gemaakt van onbehandeld mdf en voor het snijden gekleurd met ‘verf’ van gekookte lijnzaadolie. Hierdoor blijft het mdf mooi zichtbaar. Het lasersnijden wordt vervolgens gedaan in een sociale werkplaats in Amsterdam. 

Shop tafellamp Atmosphere

Duurzaam design

Voor deze duurzame beauty van Vitra moet je even flink doorsparen. Of iemand heel lief aankijken. Deze Wiggle kruk (of tafel of nachtkastje, wat je wilt) is gemaakt van karton en bijzonder sterk en stabiel.

Wiggle kruk

K’Willem

Deze etagere van K’willeminhuis is bedacht door Esther en haar bijna 80-jarige vader Willem. En met liefde gemaakt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Handgemaakt, waardoor elk exemplaar uniek is. Je kunt kiezen uit zwart en wit.

Etagere van K’willeminhuis

Meer cadeau-inspiratie

Elke maand vind je in vtwonen een selectie van meubels en accessoires waar je wow tegen zegt. Van kandelaar tot loungestoel en allemaal een plekje op je verlanglijst waard. Bekijk hier de laatste nummers.

Pick of the week

Een prachtexemplaar met handgemaakt karakter, dat is de pendant rope hanglamp van HKliving. Deze gezelligerd werpt een schitterend patroon op het plafond. Bekijk hem hier.

nog meer: shopping