Shopgids: waxinelichthouders

Creëer een gezellige sfeer in huis met waxinelichtjes. Of het nu om kaarsjes gaat in de keuken, woonkamer of slaapkamer, een waxinelichthouder geeft een lichteffect aan je interieur. Wil je weten welke soorten waxinelichthouders er zijn? En ben je op zoek naar inspiratie voor de styling? Lees dan snel verder.

Theelichtjes

Wist je dat waxinelichtjes vroeger theelichtjes werden genoemd? Vroeger werden waxinelichtjes vaak gebruikt om thee warm te houden, waardoor het een theelichtje werd genoemd. Tegenwoordig worden waxinelichtjes gebruikt in een waxinelichthouder of lantaarn om een ruimte sfeervol te maken. Gebruik ze op een romantische avond of tijdens een gezellig diner met vrienden en familie. Kies voor een waxinelichthouder die bij jouw smaak past.

Welke waxinelichthouders zijn er?

In de shop van vtwonen vind je allerlei soorten waxinelichthouders, van rustige glazen exemplaren tot speelse vormen. Kies bijvoorbeeld voor een goudkleurige in de vorm van een palmboom of één die een speciaal lichtpatroon geeft op de muur.

Inspiratie

Als je meerdere waxinelichthouders bij elkaar zet, ontstaat een speels effect. Ga je voor een romantisch geheel of voor een strakke look? Met een glazen houder geef je de ruimte een heel andere sfeer, dan met een houten of stalen waxinelichthouder. Creëer een mix van grote en kleine, gekleurde en transparante houders op de salontafel, eettafel of in de vensterbank. Verzamel meerdere waxinelichthouders en kandelaren op een dienblad voor een geclusterde woonaccessoire. Zoek je inspiratie? Doe hieronder ideeën op.

Waxinelichthouders kopen

Om je interieur in te richten, gebruik je zowel meubels als accessoires die bij elkaar passen. Met een waxinelichthouder voeg je een subtiele verlichting toe met een groots effect. Wat voor waxinelichthouder je ook zoekt, in de shop van vtwonen vind je jouw nieuwe sfeermaker.

nog meer: