Shopgids: wasmanden

Wasmanden houden de vuile was uit het zicht en zien er als het een beetje mee zit ook nog mooi uit. Rond, rechthoekig, vrolijk, chic of strak, de vuile was wordt weer leuk met een wasmand die past. Benieuwd naar de fijnste exemplaren? En waar je die koopt? Lees dan snel verder!

Praktisch en stijlvol

Loopt je wasmand vaak over, is hij kapot of vind je hem gewoon niet meer mooi? Dan is het hoog tijd voor een nieuwe. En hoewel wasmanden in de eerste plaats praktisch moeten zijn, hoef je aan de stijl geen toegevingen te doen. Mooie designs zijn er genoeg. Van sober, strak en modern tot warm, vrolijk en sfeervol. En van inox tot katoen, kunststof en leer. Wat dacht je van een wasmand van gevlochten vilt? Een katoenen waszak om een houten frame? Of een exemplaar met kleurrijke ruiten? Allemaal even stijlvol!

Tip: één grote of twee kleine

Heb je veel was? Let er dan op dat je wasmand groot genoeg is, zoals deze van inox.  Of koop, als je de ruimte hebt, twee of meer exemplaren, zodat je bont, wit en fijn wasgoed meteen kunt scheiden. Dat scheelt weer. Als je verschillende formaten in dezelfde stijl  kiest, ziet dat er ook nog bijzonder leuk uit!

Inspiratie

Handig en mooi kunnen best samen gaan, dat blijkt maar weer. Nog meer wasmanden zien waar je blij van wordt? Het liefst exemplaren die behalve praktisch en stijlvol ook nog multifunctioneel zijn? Kijk hieronder voor ideeën!

Slimme extra's

Hoe eenvoudig het ontwerp van een wasmand ook is, er vallen altijd slimme snufjes te bedenken. Zoals kleine ventilatiegaatjes  om de vuile was wat te luchten. Of grote handvaten om de wasmand makkelijk mee te vervoeren tussen slaap-, bad- of kinderkamer en washok. Sommige wasmanden hebben een los doek dat je eruit kunt halen om af en toe in de was te doen. Zoals dit mooie exemplaar van wilg, dat doet denken aan een rotanmand. En andere wasmanden veranderen zelfs in een wastas als je ze om je schouder doet. Handig op vakantie!