Shopgids: wandplank

Ben jij een echte verzamelaar van mooie en kostbare spullen? Dan zijn wandplanken onmisbaar voor jou. Je zet er je dierbaarste spullen op, die zo voor iedereen die jouw huis bezoekt goed zichtbaar zijn. Als je een voorwerp op een wandplank zet, weet iedereen meteen dat dat voorwerp voor jou bijzonder is. Of het nu gaat om een boek dat je ieder jaar nog een keertje leest, een vaas die je van een vriendin hebt gekregen of een beeldje dat je hebt gekocht op een verre reis: alles wat op een wandplank staat, wordt vanzelf bijzonder.

Welke materialen?

Laat jouw lievelingsspullen stralen op een wandplank van materiaal naar keuze. Ga bijvoorbeeld voor robuust hout, stijlvol metaal of praktisch kunststof. Wil je echt iets bijzonders aan de muur? Kies dan voor een wandplank van glas, rattan of papier

Handig én mooi

Wandplanken zijn niet alleen functioneel: ze toveren jouw huis ook om in een plek met karakter. Met wandplanken geef je persoonlijkheid aan het interieur: ze laten jouw dierbare spullen in het middelpunt van de belangstelling staan. Hoe stevig de wandplank moet zijn, hangt af van de spullen die je erop wilt zetten. Laat niets aan het toeval over en controleer van tevoren goed hoe zwaar die spullen zijn en welk gewicht de wandplank kan dragen. Zet je alleen kleine en lichte spullen op de plank? Kies dan voor een zwevende wandplank, waarbij je niet ziet hoe die aan de muur is bevestigd.

Mix & match

Maak een combinatie van wandplanken. Hang wandplanken in verschillende kleuren en materialen naast elkaar op en geef je interieur zo een speelse uitstraling. Teken eerst op de muur af waar de wandplanken moeten komen, zodat je zeker weet dat de planken straks op de juiste afstand van elkaar hangen.

nog meer: