Shopgids: wandkapstokken

Leg je jas en tas niet langer over de stoel of op de grond als je na een lange dag thuiskomt. Met een wandkapstok vind je in huis geen rondslingerende accessoires terug, maar is alles georganiseerd langs de wand. Wil je weten welke wandkapstokken er zijn? Welke wandkapstok in jouw huis past? En hoe je een creatieve wandkapstok maakt? Lees snel verder!

Wandkapstokken

Een wandkapstok is ideaal voor een kleine woning of als je behoefte hebt aan meer opbergruimte in huis. Zoals het woord al zegt, hangt de wandkapstok aan de muur. Zo bespaar je ruimte in de hal. Handig: je kunt net zoveel haken ophangen als je nodig hebt. Met een kapstok kun je een sfeer creëren. Welke eerste indruk wil jij dat jouw gasten krijgen? Zet je een industriële stijl neer? Ga dan voor een metalen kapstok in het zwart met een zwarte spiegel en een draadframe of los peertje als lamp. Hou je meer van een brocante uitstraling in huis? Kies dan voor een houten kapstok en ga op zoek naar sierlijke details.

Handige opbergers aan de wand

Of het nu gaat om jassen, sjaals, tassen of sleutels, aan een wandkapstok kun je allerlei accessoires kwijt. Er zijn wandkapstokken die bestaan uit houten latten met haken, geschikt om te combineren tot extra large kapstok om veel spullen kwijt te kunnen. Er zijn er ook met extra planken om schoenen, tassen of manden op te zetten. Handig! Naast standaard kapstokken voor aan de muur kun je ook kiezen voor wandhaken, waarmee je een patroon kunt maken op de muur. Zo creëer je een persoonlijke look in je interieur.

Inspiratie wandkapstokken

Wil je weten hoe je dit essentiële accessoire omzet naar een eyecatcher voor jouw interieur? Doe hieronder ideeën op.

Welke materiaal?

Kapstokken zijn er in allerlei kleuren en materialen. Als je weet bij welke stijl de wandkapstok moet passen, is het makkelijker om het materiaal te kiezen. Bij een stoere uitstraling, horen stoere en robuuste materialen, zoals staal en ruw hout. Terwijl bij een design interieur juist strakke lijnen en minimalistische details horen. In een bohemian interieur passen bamboe en kleuren goed.

nog meer: