Shopgids: theepot

Theetijd! Misschien wel een van de fijnste momenten van de hele dag. Het moment waarop je lekker met het hele gezin bij elkaar kruipt om elkaar verhalen te vertellen over wat er die dag allemaal is gebeurd. En wat is er dan knusser dan een lekker grote theepot, waaruit iedereen een kopje heet water krijgt? Benieuwd welke soorten theepotten er allemaal bestaan en hoe je er eentje kiest die perfect past binnen jouw huis? Dat lees je allemaal hier.

Welke materialen?

Theepotten zijn er in allerlei soorten en maten. De meeste theepotten zijn gemaakt van glas, metaal, rvs of aardewerk. In een glazen theepot kun je goed zien hoe het theewater verkleurt. Dat is handig als je graag wilt zien of de thee al lang genoeg heeft getrokken en precies de juiste smaak heeft voor jou of je bezoek. Ook handig: veel van deze glazen theepotten hebben een theefilter. Daarin kun je losse thee doen. Zo heb je nooit meer een apart zakje of los thee-ei nodig.

Groot of klein

In een theepot blijft je thee lekker lang warm. In de meeste theepotten past tussen de één en de twee liter water. Heb je een groot gezin, of vaak veel bezoek in één keer over de vloer? Kies dan voor een grote theepot, waarin veel theewater tegelijk past. Zo hoef je niet elke keer terug te lopen naar de keuken en kun je extra veel tijd doorbrengen met je gezelschap.

Theepotten inspiratie

Wil je weten hoe je jouw theepot onderdeel maakt van jouw interieur? Tips en trucs lees je hier.

Theepot kopen

Een mooie theepot hoef je niet te verstoppen: die mag best een mooi plekje krijgen op het aanrecht, op tafel of misschien zelfs in een open kast. Kies voor een kleur en design dat het beste past binnen jouw interieur. Dan weet je zeker dat je een theepot in huis hebt die je met plezier op tafel zet.

nog meer: