Shopgids: tafellampen

Een tafellamp is ideaal als je ’s avonds nog even wilt werken, maar ook een fijne sfeermaker tijdens het diner. Bedenk van tevoren welke functie de lamp moet hebben. Wil je hem op je bureau neerzetten of moet de lamp een donkere hoek in de woonkamer verlichten. Of ben je misschien op zoek naar een leuke lamp voor op je nachtkastje? Een tafellamp is multifunctioneel en niet gebonden aan een vaste plek. Perfect om mee te variëren! Wil je een tafellamp kopen? En ben je benieuwd waar je allemaal uit kunt kiezen? Lees dan snel verder.

Welke functie?

Een tafellamp kun je eigenlijk overal neerzetten, maar het is wel handig om enigszins te weten welke functie hij moet hebben. Een lamp is bijvoorbeeld onmisbaar voor een fijne werkplek, zeker als je soms ’s avonds aan de slag gaat. Niet alleen kun je zo goed zien waar je mee bezig bent; de lamp zorgt tegelijk voor een gezellige sfeer. Het is ook fijn om een goede tafellamp op je nachtkastje neer te zetten. Handig als je voor het slapen nog iets wil lezen. Hoewel de functie belangrijk is, mag een tafellamp ook gezien worden. Zet er één op een dressoir in de woonkamer, of verlicht een donkere hoek in de keuken.

Welke lichtbron?

Een tafellamp verlicht vaak een klein oppervlakte en voegt meer sfeer toe in huis. Aangezien de lamp niet heel de kamer hoeft te verlichten, maakt het soort lichtbron niet veel uit. LED-verlichting is duurzaam en te verkrijgen in zowel koel als warm licht. Je kunt ook kiezen voor een spaarlamp. Houd er dan wel rekening mee dat de lamp even de tijd nodig heeft om op volle sterkte te komen. Bij sfeerverlichting maakt dat niet uit, maar als de tafellamp een andere functie heeft kan het een nadeel zijn.

Inspiratie

Benieuwd hoe je een tafellamp het best in je interieur kunt verwerken? Of hoe je er zelf één maakt? Laat je hieronder inspireren!

Welke stijl?

Tafellampen vind je in verschillende stijlen. Ben je op zoek naar een lamp met of zonder voet? En hoe groot mag de lamp zijn? Naast deze praktische vragen is de stijl van de tafellamp belangrijk. Een grove, zwarte tafellamp van metaal, beton of glas past  goed bij een industrieel interieur. Wil je een moderne tafellamp? Dan past een simpele maar stijlvolle uitstraling. Een houten tafellamp past bij veel woonstijlen, maar is een must voor een landelijk interieur. Haal je liever een basic lamp in huis? Voor twee tientjes heb je een goede tafellamp die er prima uitziet. Als je juist op zoek bent naar iets speels, is een lichtbox een originele tafellamp. Zo zet je meteen je favoriete quote in de spotlights.

Shop alle lampen

Lampen zijn onmisbaar in huis. Ze verlichten donkere ruimtes, creëren een gevoel van veiligheid en maken je interieur af. Bovendien zijn lampen echte sfeermakers waar je eindeloos mee kunt variëren. Om een mooie balans te vinden tussen algemeen licht, functioneel licht en sfeerverlichting kun je gebruik maken van een lichtplan. Combineer  een vloerlamp met verschillende hang- en tafellampen. Kies voor lampen met dezelfde vorm of kleur, of varieer juist in stijl voor een speels effect.

nog meer: