Shopgids: sidetables

Een sidetable is een kleine, smalle tafel die je tegen de muur of een meubelstuk aanzet. Dat kan in de hal, woonkamer of zelfs buiten zijn. Sidetables zijn hoe dan ook een praktische en mooie toevoeging aan ieder interieur. Maak de sidetable helemaal af door er bijvoorbeeld kleurrijke accessoires of planten op te zetten. Wil je een sidetable kopen en ben je benieuwd waar je allemaal uit kunt kiezen? Lees dan snel verder.

Waarom een sidetable?

Een sidetable komt op iedere plek in huis tot z’n recht. Vanwege de smalle vorm kan je de tafel overal kwijt, zelfs in een kleine kamer. Gebruik de sidetable bijvoorbeeld in de hal als vaste plek voor de post, handschoenen en sleutels. Of zet hem tegen de zetel aan, zo kan je er gemakkelijk een glas drinken op kwijt. Maak van de sidetable een kruidentafeltje in de keuken, of gebruik hem als kaptafel én bureau in een. Is de kast te vol? Sommige sidetables hebben een extra plankje of lades waar je dingen in kunt opbergen. Zo sla je twee vliegen in een klap!

Inspiratie

Benieuwd naar de mooiste sidetables? Hieronder vind je genoeg redenen om zelf ook een sidetable aan te schaffen.

Welke stijl?

Sidetables worden gemaakt van verschillende soorten materialen, maar de meest voorkomende zijn hout en metaal. Een houten sidetable doet het goed bij een landelijke woonstijl, maar kan ook een mooie toevoeging zijn aan een basic woonkamer of hal. Een sidetable van metaal of marmer past dan weer goed bij een modern interieur. Wil je een simpele maar stijlvolle sidetable die bij ieder interieur past? Ga dan voor zwart of wit.

Doe het zelf!

Kan je niet de sidetable vinden die bij jouw interieur past of steek je graag zelf de handen uit de mouwen? Een sidetable kan je ook gemakkelijk zelf maken. Extra voordeel: je bepaalt zelf hoe hij eruit gaat zien. Wil je een sidetable met opbergruimte, kies dan voor meerdere planken of lades. Liever een kruidentafeltje? Zet er dan wieltjes onder zodat je tijdens het koken gemakkelijk de sidetable kunt verplaatsen. Ben je niet zo handig maar wil je toch iets unieks? Pimp dan een bestaande sidetable door deze te verven of van andere handvatten te voorzien.