Shopgids: serviessets

Uitgebreid tafelen begint bij een mooie serviesset. Het is de basis voor een uitgebreid ontbijt, een snelle lunch of een gezellig diner met vrienden of familie. Handig: met een serviesset heb je meteen een compleet servies. Ontbijtborden, dinerborden en kommetjes en soms zelfs mokken. Met hoeveel personen zit jij aan tafel? Wil je servies met of juist zonder print? En moet het in de vaatwasser kunnen? Welke bordenset bij jou past, lees je hieronder.

Allerlei soorten en maten

Servies is onmisbaar. En omdat je het dagelijks gebruikt, kun je er maar beter voor zorgen dat je een servies aanschaft waarvan je blij wordt. Waar kies jij voor: een bij elkaar verzameld servies of een complete set? Een compleet servies vind je in allerlei soorten en maten en verschillende ‘groottes’. Ga je bijvoorbeeld voor een 12-delige of een 16-delige bordenset? Voor een huishouden van vier personen is de 12-delige serviesset geschikt. Ben je met meer, of heb je vaak eters over de vloer? Ga dan voor een 16-delig exemplaar. Kies jij voor een strakke, witte serviesset, of ga je voor eentje met een vrolijk gekleurde print? Eén ding is zeker: een gedekte tafel met een compleet servies van hetzelfde soort geeft de tafel een stijlvolle uitstraling.

Servies voor een klein prijsje

Of je nou een huis hebt gekocht of op kamers gaat: in beide gevallen moet je voorzien zijn van een compleet servies. Zo kun je je gasten op ieder moment in stijl ontvangen. Gelukkig hoeft een serviesset niet duur te zijn. Integendeel, je hebt al een uitgebreide bordenset voor minder dan honderd euro. Vraag het aan een groep vrienden en vriendinnen als cadeau voor de housewarming!

Aardewerken serviessets

Een serviesset van aardewerk heeft een warme, landelijke uitstraling. Het wordt gemaakt van een speciale kleisoort en vervolgens op 1100 graden Celsius gebakken. Daarnaast zijn er serviessets van porselein: deze worden vervaardigd uit wat fijnere grondstoffen en worden gebakken op een hogere temperatuur. Porselein is wat stootvaster dan aardewerk, maar daar staat wel tegenover dat het minder voordelig is. Een compleet aardewerken servies is verkrijgbaar voor een goede prijs, in veel kleuren en dessins én de aardewerken serviessets zijn vaatwasbestendig.

Inspiratie

Een compleet servies is er in allerlei kleuren, maten, materialen en met verschillende dessins. Oftewel: de keuze is reuze! Ben je er nog niet uit wat voor serviesset bij jou past? Misschien brengen de inspiratie-artikelen hieronder je op ideeën.

Serviesset kopen

Na bovenstaande stappen te hebben doorlopen, weet je vast precies welke bordenset jij nodig hebt! In de vtwonen shop zijn allerlei soorten serviessets te verkrijgen.

nog meer: