Shopgids: servies

Met een mooi servies maak je de tafelsetting bij jou thuis compleet. Je gebruikt je serviesgoed iedere dag en wat is er nu fijner dat je ook nog blij wordt van die lichte basis, leuke print of opvallende kleur. Kiezen is verleden tijd, eindeloos mixen en matchen is van nu. Wil je weten hoe jij aan de slag gaat? En waar een ideale serviesset uit bestaat? Lees dan snel verder.

In één keer klaar met een serviesset

Als je voor het eerst op jezelf gaat wonen, is het tijd om een nieuw servies aan te schaffen. Een onmisbare basis van dinerborden, ontbijtborden, kommen en mokken die je iedere dag gebruikt. Het is voordelig om ze in één keer aan te schaffen in een complete serviesset. Zo ben je er zeker van dat je alle onderdelen in huis hebt en sluiten ze bij elkaar aan. Ze hebben tenslotte dezelfde kleur, print of textuur. De meeste serviessets zijn 4-delig of 6-delig. Krijg je vaak vrienden over de vloer voor een etentje? Zorg er dan voor dat je genoeg borden in huis hebt door een grotere set aan te schaffen.

Mix & match met los servies

Als je snel uitgekeken bent op een serviesset, is het leuk om zelf uit te zoeken welk servies bij elkaar past. Schaf een 4-delige serviesset aan als basis in een witte, crème of zwarte kleur en voeg hier zelf houten onderborden en kommen aan toe in een heldere kleur of met inspirerende quote. Op deze manier geef je je servies een persoonlijke twist en kan je regelmatig nieuwe items aanschaffen. Ook als je een serviesset hebt, kan je helemaal afwijken van de basis. Zet eens alleen de opvallende koppen en schotels op tafel of gebruik de bowls met print om snacks in te serveren. Een goede basis om de mixen en matchen is het basisservies van vtwonen. Deze set heeft een ivoorwitte kleur en is goed te combineren met houten onderborden en zwart metalen bestek voor een industriële stijl of met zilver bestek, linnen textiel en glazen vazen voor een luchtige zomersetting.

Servies inspiratie

Benieuwd hoe je je koppen en borden tentoonstelt in de keuken of hoe je meer groen in de keuken brengt? Doe hieronder ideeën op.

Naar buiten

Als het in het voorjaar nog te koud is om de gedekte tafel naar buiten te verplaatsen, haal je gewoon de lente naar binnen. Het is veel makkelijker dan je denkt. Zet een veldboeket op tafel, leg wat eucalyptus takken naast het bord en haal de pastelkleurige tafellakens, placemats en servetten uit de kast. Wanneer het buiten warm genoeg is, is het tijd om de tafel op het terras om te toveren tot een fris gedekte tafel. Ben je bang dat je mooie servies stuk valt? Kies voor bamboe servies in een groene print of effen kleur. Dat servies is onbreekbaar en enorm handig tijdens een picknick of met kleintjes aan tafel.

Servies kopen

Ga je voor een vaste basis of maak je een creatieve mix? Van zodra je gekozen hebt, kan je inspiratie opdoen en gaan shoppen. In de shop van vtwonen zijn veel borden, koppen, schotels, kommen, mokken, bekers, eierdopjes, suikerpotten en melkkannen te vinden. Gebruik de filters in de shop om een selectie te maken van specifieke kleuren en materialen.