Shopgids: schapenvacht

Hij is tegenwoordig bijna niet meer weg te denken uit ons interieur: de schapenvacht. Vooral in Scandinavische woonstijl komt het schapenvachtje goed tot zijn recht, maar ook in een landelijke, moderne of industriële woonstijl past het goed. Lekker op de vloer, op de bank of als decoratie in een mand. Heb jij al een schapenvacht in huis? Lees snel verder.

Voor in de winter én de zomer

Een schapenvacht is dus alle vier de seizoenen een fijne toevoeging aan je interieur. Een wollen schapenvacht is van nature warmteregulerend. Nooit meer koude voeten tijdens het slapen dus, met een lekker warme schapenvacht aan het voeteneind. Naast dat een schapenvacht de warmte goed vasthoudt, is het ook een ademend materiaal. Het past zich als het ware aan aan je lichaamstemperatuur. In de winter is de vacht lekker warm, om op te zitten of om te gebruiken als kleed, en met warmere temperaturen werkt de schapenvacht juist verkoelend en dus nog steeds comfortabel om op te zitten.

Niet van echt te onderscheiden

Wol is een heerlijk warm materiaal. Een schapenvacht kleed is dus een welkome toevoeging als je snel last hebt van koude voeten. Maar dat is niet het enige: wol heeft heel veel bijzondere eigenschappen. Zo is het zelfreinigend, brandvertragend, duurzaam en heeft het zelfs een medicinale werking. Zo heeft wol bijvoorbeeld een positieve invloed op reuma en astma. Ben je allergisch, of heb je sowieso liever een schapenvacht van imitatie wol? Geen probleem. Namaak schapenvachten zijn tegenwoordig niet meer van echt te onderscheiden. Een bijkomend voordeel is dat een schapenvacht van imitatiewol minder pluist. Als je je schapenvacht als kleed gebruikt, hoef je dus niet bang te zijn voor ‘stofwolken’.

Stoelpads

Een schapenvacht over de bank zie je tegenwoordig vaak. Je kunt de schapenvacht ook op een andere manier laten terugkomen in je interieur. Aan de wand bijvoorbeeld, gedrapeerd over stoelen als zachte rugleuning of als stoelpad. Dyreskinn biedt een ruim aanbod aan stoelpads van schapenvacht. Heerlijk warm en zacht! Van de natuurlijke wolkleur tot zwart en felroze. Een stoel met een wat harder zitvlak wordt met zo’n stoelpad heerlijk comfortabel. Wedden dat je voorlopig niet meer opstaat?

Inspiratie

Een schapenvacht past overal in het interieur. Het brengt warmte met zich mee: qua sfeer én letterlijk. Op de vloer, op de bank, over een stoel: het kan allemaal. Een stoere leren bank krijgt een zachtere uitstraling als je er een schapenvacht overheen drapeert en een stoel met een harde rugleuning wordt een stuk comfortabeler dankzij een schapenvacht. Mist de slaapkamer net dat beetje warmte? Drapeer een schapenvacht over het bed, of leg er eentje naast. Lekker warm en sfeervol tegelijk. Meer ideeën nodig over wat de mogelijkheden van een schapenvacht? Bekijk de inspiratie-artikelen hieronder.

nog meer: