Shopgids: poef

Na een lange dag leg je ’s avonds je voeten languit op de poef of je gebruikt het als handige bijzettafel als je visite hebt. Een poef in je interieur is multifunctioneel. Wil je handige tips voor het aanschaffen van een poef? En wil je weten waar je de mooiste koopt? Je leest het hieronder.

Mix & match

Een poef dient als voetenbankje, extra zitplek of bijzettafel. Voor welk doel of in welke ruimte je hem ook gebruikt, een poef biedt altijd uitkomst. Wanneer er te weinig ruimte is in de woonkamer om een extra stoel of bankje toe te voegen, biedt de poef uitkomst. Poefs zijn bescheiden van formaat en creëren in een handomdraai een extra zitplek. Poefs zijn er in diverse vormen en materialen. Een ronde vorm geeft een speelse uitstraling in de ruimte, terwijl een vierkante of rechthoekige poef de lijnen accentueert. Zorg ervoor dat de poef aansluit bij de stijl van je interieur. Voor welke stijl kies jij? Ga voor een leren poef in een industrieel interieur of voor een jute of linnen poef om een landelijke stijl te creëren. Kan je huis wel een opvallend element gebruiken? Kies dan voor een gehaakte poef in okergeel.

Is het een hocker of een poef?

De namen hocker en poef worden vaak door elkaar gebruikt. Het verschil tussen de twee is dat een hocker vaak bijpassend is bij een stoel of bank. De hocker is aangepast aan de maat van je zitmeubel en schuif je aan om de bank of stoel te verlengen en zo als voetenbank of zitplek te gebruiken.De namen hocker en poef worden vaak door elkaar gebruikt. Het verschil tussen de twee is dat een hocker vaak bijpassend is bij een stoel of bank. De hocker is aangepast aan de maat van je zitmeubel en schuif je aan om de bank of stoel te verlengen en zo als voetenbank of zitplek te gebruiken.

Laat je inspireren

Benieuwd naar ideeën om de poef neer te zetten in je interieur en hoe je de poef kunt gebruiken? Doe hieronder ideeën op.

Poef kopen

In de shop van vtwonen vind je veel hockers en poefs die in jouw interieur passen. Zo vind je poefs met verschillende kleuren, vormen en stijlen.

nog meer: